Hlavní obsah

Fotbalový zápas Slovácka s Boleslaví odložily příušnice

PRAHA

Sobotní zápas 2. kola první fotbalové ligy mezi Slováckem a Mladou Boleslaví byl odložen na neurčito kvůli epidemii příušnic, která zasáhla tým z Uherského Hradiště. Důvodem je nebezpečí, že by mohlo dojít k nákaze hráčů soupeře. O odložení rozhodl Ivo Lubas, svazový šéf pro řízení profesionálního fotbalu.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Fotbalisté Slovácka proti Mladé Boleslavi nenastoupí (ilustrační foto).

Článek

Již před zahájením soutěže byli z týmu Slovácka hospitalizováni kvůli onemocnění Michal Ordoš a Milan Petržela, kteří se nakazili během předsezónního soustředění. Dnes klub oznámil, že se mezi nemocné přidal i kapitán mužstva Tomáš Polách.

Na rozdíl od podobných situací při chřipkových virózách není hlavním důvodem odložení zápasu nedostatek hráčů jednoho týmu, ale možnost rozšíření nákazy mezi další fotbalisty. "Celou situaci jsem konzultoval s hygienikem a posléze i se šéfem zdravotní komise svazu Petrem Krejčím, který mi rozhodnutí doporučil," vysvětlil Lubas, co ho k odkladu utkání vedlo.

Příušnice jsou považovány podle internetových zdrojů především za dětskou nemoc, která se projevuje vysokými teplotami, nechutenstvím, bolestí při kousání, žvýkání a polykání, provází ji navíc sucho v ústech. V krajních případech mohou způsobit zánět mozkových blan, slinivky břišní a také varlat, což je zvlášť nebezpečné pro dospělou populaci.

Reklama

Související témata: