Hlavní obsah

Sparta - Rubin Kazaň 2:4Druhá porážka v řadě, Turecko opustí Letenští s pasivní bilancí. Prohrál i Liberec

Antalya
Aktualizováno

Jedno vítězství, dvě porážky. Fotbalisté pražské Sparty zakončí soustředění v Turecku s pasivní zápasovou bilancí. Po výhře 3:1 nad Dinamem Tbilisi a porážce 0:3 se Steauou Bukurešť podlehli v závěrečném duelu sedmému týmu ruské ligy Rubinu Kazaň 2:4. Po návratu domů čeká Letenské už jen sobotní generálka s Banskou Bystricí, ligové jaro pak zahájí domácím duelem proti Příbrami. Neuspěli ani fotbalisté Liberce, kteří na závěr soustředění v Turecku prohráli s desátým týmem ukrajinské ligy Metalurgem Doněck 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Góly Davida Lafaty (vpravo) a Ladislava Krejčího tentokrát Spartě na výhru nestačily...

Článek

Rubin se slepenými góly brzy dostal do dvougólového vedení. Na kapitánovi tedy bylo, aby zareagoval. První trefa Davida Lafaty ještě pro sporný ofsajd neplatila, gólová hlavička po Dočkalově centru už ovšem ano. V závěru první půle pak bylo k vidění několik ostrých zákroků.

Po přestávce si za jeden z nich vysloužil žlutou kartu i Lafata. V 60. minutě sparťani vyrovnali, další Dočkalovu nabídku tečovanou střelou zužitkoval Krejčí. Hned poté nastoupil k debutu v rudém dresu mladý útočník Schranz, který přišel z Trnavy.

Nerozhodný stav dlouho nevydržel. Štěch sice vyrazil Gökdenizovu penaltu, exekutor pak ovšem dorazil míč do sítě. A snahu Pražanů o vyrovnání v nastavení utnul Ozdojev.

"Chtěli jsme kemp zakončit dobrým výsledkem, takže spokojení být nemůžeme," řekl pro klubový web trenér Vítězslav Lavička. "Zápas bohužel znovu ovlivnily naše chyby v defenzivě. Dostali jsme dva rychlé góly v prvním poločase, a i když se naše hra stupňovala a soupeře jsme tlačili, znovu jsme mu nabídli další situace, kterými zápas rozhodl," dodal trenér.

Jeho tým inkasoval ve dvou prohraných duelech celkem sedm gólů...

Liberec vedl, ale soupeř do přestávky skóre otočil

Fotbalisté Liberce na závěr soustředění v Turecku prohráli s Metalurgem Doněck 1:3. Severočeši sice vedli od osmé minuty, kdy se trefil záložník Martin Frýdek, ale soupeř ještě do pauzy skóre otočil a v 73. minutě si vítězství pojistil.

Předposlední tým ligové tabulky Liberec, který v úvodu přípravy sedmkrát za sebou vyhrál, utrpěl na závěr soustředění druhou porážku po sobě. Herní kemp opustí s bilancí jednoho vítězství a dvou proher. Generálku na jarní část sezóny sehraje Slovan o víkendu s Příbramí.

Přípravné fotbalové zápasy v Turecku:
Sparta Praha - Rubin Kazaň 2:4 (1:2)
Branky: 25. Lafata, 60. Krejčí - 15. Ďaďun, 17. Livaja, 68. Gökdeniz, 90+1. Ozdojev.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský, Shala (60. Schranz) - Dočkal, Krejčí (81. Breznaník) - Lafata (76. Konaté).
Slovan Liberec - Metalurg Doněck 1:3 (1:2)
Branky: 8. Frýdek - 11. Lazič, 45. Alex da Silva, 73. Morozjuk.
Liberec: Hroššo (46. O. Kolář) - Sus, Pimpara, Sackey, Fleišman - Pavelka, Obročník - Ndiaye (85. Luckassen), Josef Šural, Frýdek - Bakoš.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.