Hlavní obsah

Jablonec ztratil v Jihlavě a Spartu nepřeskočil, Teplice venku poprvé vyhrály

Praha
Aktualizováno

Odložený duel Plzně se Slavií poznamenal program 19. kola fotbalové ligy, takže dnes je na programu jen pět zápasů. Jablonci šlo na Vysočině o to, aby udržel kontakt s vedoucí Plzní a Spartou. V Jihlavě remizoval 1:1 a před Spartu se nedostal. Klokani porazili 3:1 Příbram a poslední Hradec Králové výhrou 1:0 na Slovácku potvrdil jarní zlepšení. Mladá Boleslav vyhrála nad Českými Budějovicemi 4:1 a ve večerním duelu podlehl Liberec v severočeském derby Teplicím 0:2.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Muris Mešanovič z Jihlavy a Vít Beneš z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Útok na druhou příčku Jablonci na Vysočině nevyšel. Ujal se sice vedení, Jihlava však po přestávce vyrovnala. Šlihavého tým se tak přiblížil druhé Spartě na jeden bod, ale přeskočit ji nedokázal. V závěru navíc dohrával bez vyloučeného Mingazova.

Jihlava na jaře získala teprve druhý bod, takže v bitvě o záchranu ještě vyhráno nemá.

Duel Mladé Boleslavi proti Českým Budějovicím byl dlouho vyrovnaný, nakonec ale Středočeši vyhráli hladce 4:1 a pojistili si čtvrté místo. Mužem zápasu byl dvougólový střelec Skalák. Jihočechy poprvé vedl jejich staronový kouč František Cipro, který po dvou jarních kolech vystřídal na lavičce Luboše Urbana. Premiéra mu ovšem zhořkla, mužstvo pod jeho vedením schytalo další debakl.

Východočeši se na jaře zvedají

Body nutně potřebují nejen Jihočeši, ale i poslední Hradce Králové. A v Uherském Hradišti jen potvrdil, že na jaře hraje mnohem lépe než na podzim. Čermák již v 7. minutě vstřelil na Slovácku vítězný gól. Votroci se tak minimálně do večerního duelu bodově dotáhli na předposlední Liberec.

Klokani se v Ďolíčku konečně radovali. Bohemians porazili Příbram 3:1 a ukončili tak osmizápasové čekání na ligovou výhru. Duel to byl dramatický. Příbramský Bednář do přestávky vyrovnal, pět minut po ní byl vyloučen jeho spoluhráč Zápotočný. Marek Jarolím sice penaltu neproměnil, Jindřišek a Mikuš však tentokrát dokázali přesilovku využít a životně důležité body Bohemce zajistit.

Liberec prohrál i třetí jarní zápas a bodově se na něj dotáhl poslední Hradec. Domácí byli aktivnější, ale promarnili řadu šancí a od Teplic dostali lekci z efektivity. Hosté si díky trefám Štěpána Vachouška a Egona Vůcha udrželi neporazitelnost pod novým trenérem Petrem Radou (2 výhry, 1 remíza) a na desátý pokus se dočkali premiérového venkovního vítězství v sezóně.

Fotbalová Synot liga - 19. kolo:
Pátek
Brno - Ostrava 0:0
Sobota
Mladá Boleslav - České Budějovice 4:1
Branky: 75. a 82. Skalák, 2. Wágner, 89. Navrátil - 28. Machovec
Bohemians 1905 - Příbram 3:1
Branky: 12. Škerle, 73. Jindřišek, 83. Mikuš - 35. Bednář
Jihlava - Jablonec 1:1
Branky: 54. Šulek - 32. Crnkič
Slovácko - Hradec Králové 0:1
Branka: 7. Čermák
Liberec - Teplice 0:2
Branky: 13. Vachoušek, 90. Vůch
Neděle
18:45 Sparta - Dukla
Odloženo
Plzeň - Slavia

Reklama