Hlavní obsah

Plzeň už zase může trénovat, čtyři hráči jsou stále mimo

Plzeň

Pět dnů měli nucené volno. V pondělí ráno se opět otevřela šatna fotbalistů Viktorie Plzeň. Na základě středečního nařízení Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje byl ukončen kompletní tréninkový proces prvního týmu, vnitřní prostory stadiónu v čele s hráčskou kabinou, rehabilitačnímu prostory i posilovnou prošly během tohoto období rozsáhlou dezinfekcí. „V klubu proběhla veškerá opatření, abychom pokud možno eliminovali jakákoliv zdravotní rizika spojená s opětovným obnovením běžného provozu na stadiónu,“ uvedl k aktuální situaci Pavel Pillár, tiskový mluvčí Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth během tréninkového výběhu fotbalistů Plzně.

Článek

„Kluboví lékaři byli počínaje středou v každodenním kontaktu s představiteli Krajské hygienické stanice, kterým dodávali podrobné informace o vývoji zdravotního stavu všech členů A týmu Viktorie. V pondělí ráno pak byli hráči přímo na stadiónu podrobeni lékařskému vyšetření. To postupně podstoupil kompletní kádr včetně členů realizačního týmu, výjimku tvoří čtveřice fotbalistů, kteří pro přetrvávající příznaky nemoci nebyli na pondělní setkání přizváni a nadále se pod dohledem lékařů léčí v domácích podmínkách," popisuje aktuální situaci Pillár.

Kompletní lékařská zpráva byla doručena na Krajskou hygienickou stanici Plzeňského kraje, která následně před jedenáctou hodinou rozhodla o ukončení opatření z minulého týdne. „Viktoria tak najíždí na standardní tréninkový režim, v pondělí hráči absolvují protažení v posilovně a lehký výběh na hřišti. V tuto chvíli počítáme s tím, že nedělní duel na hřišti Dukly se odehraje ve stanoveném termínu. Zároveň budeme čekat na rozhodnutí odpovědných představitelů FAČR ohledně náhradního data odloženého duelu se Slavií," upřesnil Pillár.

Koubek řeší nestandardní situaci

Trenér Miroslav Koubek se teď musí popasovat s výjimečnou situací. „Pro nás je to komplikace z několika důvodů. Samotné odložení zápasu pro nás znamená ztrátu pravidelného rytmu a teprve uvidíme, co to s námi udělá po fyzické stránce. Nepochybně musíme počítat s určitým oslabením organismu u více než poloviny kádru. Není to jednoduchá ani standardní situace, stalo se to ale celkem záhy po zimní přípravě. V této době mají všechna mužstva vysokou tréninkovou připravenost a já věřím, že i díky tomu se s prodělanou virózou dokážou hráči po fyzické stránce v relativně krátkém časovém útoku srovnat," přemítá kouč.

Viktoria stále vede tabulku Synot ligy, během jejího nuceného odpočinku se na ni ovšem bodově dotáhla druhá Sparta.

„Samotné odložení zápasu, jakkoliv je pro nás po sportovní i organizační stránce komplikací, jednoznačně schvaluji. Stav byl skutečně složitý, nemoc se šířila rychlým tempem a jsem přesvědčen, že v případě pokračování tréninkového procesu do konce týdne by bylo nakaženo více než devadesát procent mužstva. Je lepší vyrovnat se s problémy hned, než následně řešit možný kolaps či dlouhodobější problémy u kteréhokoliv z hráčů. Naším cílem je samozřejmě sportovní úspěch a zisk titulu, prvořadé by však vždy mělo být zdraví. Ve fotbale i v běžném životě," zdůrazňuje Koubek.

Viktoriáni se pondělkem zapojují zpět do tréninkového procesu, který bude prodělanou vynucenou pauzou ovlivněn. „Jsme si vědomi toho, že tu jsou dvě skupiny hráčů. Té větší, která prodělala nemoc, musíme připravit na úvod týdne určitý záběhový program. Menší skupinka hráčů pak bude trénovat standardně," avizuje Koubek.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.