Hlavní obsah

Pátou příčku máme jistou, teď budeme fandit Jablonci, prozradil příbramský kouč Tobiáš

Příbram

Ještě po sedmém kole byla Příbram v tabulce poslední. Na lavičku přišel Pavel Tobiáš a tým zázračně zvedl. Po devětadvacátém kole a výhře nad Brnem obsadí Středočeši už jistě pátou příčku, protože s šestou Duklou mají lepší zápasovou bilanci. Dokonce by mohli ještě přeskočit Mladou Boleslav. Podívat se po třinácti letech do evropských pohárů v Příbrami rozhodně chtějí, což potvrdil i kouč...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pod koučem Pavlem Tobiášem se Příbrami daří.

Článek

Vítězstvím nad Brnem jste si pojistili pátou příčku. Myslíte skutečně na možnost, zahrát si předkolo Evropské ligy?

V tuto chvíli máme o Evropu skutečně zájem. My jsme na něco takového vůbec nemysleli, ale když se situace v závěru ligy pro nás takto výborně vyvinula, řekli jsme si, že to zkusíme. Už to páté místo v lize je pro Příbram úspěch.

Předpokládám, že ve středu vyrazíte do Mladé Boleslavi a budete fandit Jablonci, protože jeho výhra ve finále domácího poháru vás do Evropy pošle...

Do Boleslavi nepojedeme, ale budeme se společně dívat na velkoplošnou televizi, a samozřejmě fandit Jablonci.

Výhra nad Brnem ale nebyla tak jednoznačná. Nadřeli jste se na ni hodně?

Opravdu nadřeli. Brno hrálo výborně. Znovu se potvrdilo, jak velkou kvalitu má Závadil, byl vynikající. Měl spoustu míčů, dirigoval tým, který hrál velmi dobře kombinačně a perfektně bránil. My jsme navíc nedokázali dvakrát udržet vedení. Až v samém závěru se při našem tlaku prosadil střídající Fořt. S tím úkolem také šel na hřiště. Po gólu na 3:2 už jsem věřil, že vydržíme a nakonec přišla i úleva. Celkově musím říct, že zápas měl kvalitu a divákům se mohl líbit. Navíc viděli i pět branek, což nebývá v Příbrami až tak často. Do Plzně si to v posledním kole pojedeme užít. Ani na hřišti nového mistra ale nechceme udělat ostudu a jen mu dělat křoví při předání poháru.

Mužstvo jste převzal po sedmém kole, kdy byla Příbram poslední se dvěma body. Kdyby vám tehdy někdo řekl, že na konci soutěže budete hrát o pohárovou Evropu, co byste mu odpověděl?

Že se má nechat vyšetřit. To by byla hrozná pitomost. My jsme tehdy měli jediný cíl. Snažit se uhrát nějaké body, dostat se zpět do hry a zachránit se. To se povedlo, ale byla to dlouhá a těžká cesta.

Když se do druhého předkola Evropské ligy dostanete, znamená to nejen začít dřív přípravu, ale udržet také kádr, v němž je několik opor na hostování, například Bednář, Zeman, Fillo, Nitrianský. Už jste o tom mluvili s šéfem klubu Starkou?

Samozřejmě nebudeme chtít udělat v kvalifikaci ostudu. I kvalifikace má solidní úroveň. Ze čtyř klíčových hráčů sestavy jsou tři na hostování. Jaroslav Starka už pracuje na tom, aby ty kluky udržel a tým byl ještě silnější. Samozřejmě v zařazování našich odchovanců ale budeme pokračovat.

Reklama