Hlavní obsah

Jarolím skončil v Boleslavi! Půjde dělat asistenta do bundesligy?

Praha

V pátek získala obrovskou posilu do útoku Milana Baroše, fotbalová Mladá Boleslav ale ztrácí personu z managementu. Ve čtvrtém týmu uplynulého ročníku Synot ligy skončil sportovní ředitel David Jarolím. Bývalý reprezentační záložník to řekl v rozhovoru pro německý deník Bild. Jako důvod uvedl, že svoji budoucnost vidí v roli trenéra. S tím, že by se nebránil návratu do Hamburku.

Foto: Petr Horník, Právo

David Jarolím poprvé v kariéře okusil českou Gambrinus ligu. Zažil vítěznou premiéru v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

„Klub (Boleslav) chce, abych zůstal. Jenže já vidím svou budoucnost jako trenér. Chci každý den pracovat s hráči, jako trenér můžu ovlivnit více než manažer," řekl Bildu Jarolím. Středočeský klub informaci o konci Jarolíma oficiálně nepotvrdil, nicméně v předešlých dnech nabídl funkci sportovního ředitele Josefu Jinochovi, který se nakonec domluvil se Slavií.

Jinoch zájem Boleslavi potvrdil na pondělní tiskové konferenci v Edenu, kde byl představen jako nový šéf sportovního úseku červenobílých. Nástupce Jarolíma zřejmě Boleslavští oznámí na pondělní tiskové konferenci.

Jarolím zkraje června dokončil přijímací zkoušky pro trenérskou licenci A v České republice, od října zahájí extra kurz pro bývalé profesionály. Při odchodu z Hamburku, kde působil devět sezón, získal od klubových funkcionářů příslib návratu. Bude to už nyní? Nebo ještě počká?

Hamburk je v jednání

„S bratrem Lukášem bychom mohli převzít tým Slavie do 19 let, nebo bych mohl dělat asistenta mému otci v Boleslavi, od kterého jsem se hodně naučil. Ale já chci jít jako trenér svou vlastní cestou. Pokud bych mohl začít v HSV, bylo by to skvělé," pověděl Jarolím, legenda HSV.

Se šéfy Hamburku chtěl tuto otázku řešit zkraje června, vzhledem k nervy drásající baráži o bundesligu, kterou nakonec klub úspěšně zvládl, záležitost odložil. Nyní je věc v jednání.

Jarolím současného kouče Bruna Labbadiu dobře zná, v HSV pod ním hrál v sezóně 2009/2010. Případná spolupráce by tedy mohla klapat. „Jeho práce dávala smysl, vzal jsem si od něj spoustu věcí," podotkl Jarolím.

Reklama

Související témata: