Hlavní obsah

Jihlava překvapila, Spartu si zařadila hned za Žebětín a Táborsko

Jihlava

Žebětín, nováček I.A třídy, a druholigové Táborsko. To jsou jediní dva soupeři, jež během letní přípravy dokázali porazit fotbalisté Vysočiny Jihlava. Všech sedm dalších zápasů tým po odchodech Kučery, Klimenta či Harby prohrál, takže to s ním vypadalo všelijak. V ligové premiéře ovšem překvapil, domácí remíza 0:0 s vysoce favorizovanou Spartou je víc než solidním startem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský brankář Jan Hanuš během utkání se Spartou.

Článek

Nachystali se na Spartu důkladně. A nečekaný bod je jim odměnou. „Remíza je hodně cenná, na úlevu je ovšem ještě brzy. Máme před sebou dalších 29 kol a bude třeba získat aspoň 30 bodů," naznačuje kouč Luděk Klusáček, že Vysočina dál myslí hlavně na klidnou záchranu.

Aby ne, když v přípravě prohrávala jeden zápas za druhým. „Nebyl jsem z toho moc šťastný, nervozita narůstala. Něco jiného je příprava, něco jiného pak soutěž. Ale na hodnocení je ještě moc brzy. Naše výkony a výsledky musí mít trvalejší charakter. Nemůžeme se uspokojit, že jsme uhráli bod se Spartou," zdůrazňuje kouč.

K otevřené partii nesáhli

Gól nepadl, nejblíž k němu měl jihlavský kapitán Marek, který do přestávky trefil břevno. „První poločas se nám dařilo dodržovat předsevzetí přehustit prostor, a pokud to jde, vyrazit k brejkům. Na šance jsme možná i vyhráli. Po přestávce se karta obrátila a soupeř nás zatlačil, ale soustředěnou obranou se nám podařilo bod uhrát," říká Klusáček.

Do poslední chvíle myslel na ještě větší překvapení a posílal na hřiště další ofenzivní hráče. „Doufal jsem, že některý z kontrů dohrajeme ještě líp, než jak to probíhalo. Jestli má Sparta v něčem problémy, tak vzadu s trojicí obránců. Kombinovala, nemohla se tam k nám dostat, čemuž jsme napomohli i my. Otevřenou partii jsme s nimi hrát nemohli," vysvětluje trenér Jihlavy.

Reklama

Související témata: