Hlavní obsah

Dostali jsme Spartu malinko pod tlak, řekl po výhře nad Zlínem plzeňský kouč Krejčí

Plzeň

Favorit z mistrovské Plzně si připsal „povinné“ vítězství, ovšem nováček ze Zlína mu dal pořádně zabrat. Fotbalisté Viktorie vyhráli 4:2, ale Moravané v sobotu v Doosan Aréně ukázali, že jejich postavení v Synot lize není ani trochu náhodné. „Zlín je pro mě nejpříjemnější překvapení podzimu, věděl jsem, že to nebude jednoduché. Proto jsem se třemi body moc spokojený,“ řekl trenér Plzně Karel Krejčí.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Plzeňský trenér Karel Krejčí (ilustrační foto).

Článek

Západočeši se rozjížděli pomalu, respektive hosté hýřili aktivitou a od prvních minut hrozili rychlými přímočarými akcemi. V poločase sice, i kvůli hrubce brankáře Holého, dva góly ztráceli, po přestávce však Plzeň zaskočili dvěma údery a po hodině hry bylo vyrovnáno 2:2.

„Byli jsme za stavu dva dva blízko bodovému zisku, bohužel jsme otevřeli střed a domácí nás potrestali třetí brankou. Tam se zápas lámal, pak už to pro nás bylo hrozně těžké," podotkl zlínský kouč Bohumil Páník, který litoval laciné úvodní branky, při které chyboval gólman Holý.

„Měl špatné postavení, byl to hloupý gól. O poločase jsem klukům řekl, že hrají dobrý fotbal, a že když už neinkasují, určitě Plzni zdrhnou a dají gól. To se potvrdilo, jenže jsme dva další dostali. Dali jsme ale ještě jeden gól, rád se podívám na videozáznam, jak to tam bylo," vracel se Páník ke spornému ofsajdu, kvůli kterému neplatila branka Poznara zkraje druhé půle.

Krejčího dva zásahy hostů rozmrzely, pochvaloval si však, že si Plzeň dokázala vítězství vzít zpátky. „Vážím si, že tým za stavu 2:2 ukázal charakter. Výhra je cenná, vzhledem k zaváháním našich konkurentů jsme poskočili na první místo, dostali jsme Spartu před nedělním duelem v Příbrami malinko pod tlak," dodal kouč Viktorie, která má nyní na Pražany náskok tří bodů. Ti se však v případě nedělní výhry u Litavky na trůn vrátí.

V sestavě Viktorie chyběl krajní obránce David Limberský, o kterého se pokouší angína. Jaké jsou vyhlídky na jeho start ve čtvrtečním důležitém utkání v Evropské lize na půdě Rapidu Vídeň?

„David se necítil stoprocentně, nechtěli jsme jít do risku. Věřím, že se dá do čtvrtku dohromady, že to vyleží," uvedl Krejčí. Naopak na trávník se vrátil záložník Daniel Kolář, jenž se zotavoval ze zlomeniny lícní kosti, kterou utrpěl v kvalifikaci v Lotyšsku. „Vrátil se i Ondra Vaněk, je pozitivní, že jsem mohl oba po zranění otestovat," sdělil Krejčí.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.