Hlavní obsah

Nejsme Real Madrid, abychom všechno vyhrávali, říkal liberecký Bartošák

Jihlava

Nemohl se dívat, jak se jeho spoluhráči trápí v koncovce, tak vzal liberecký fotbalový obránce Lukáš Bartošák zodpovědnost na sebe. V závěru nedělního duelu v Jihlavě předvedl parádní akci a zachránil Slovanu, který prohrával gólem Murise Mešanoviče, aspoň bod. Radost z něj však neměl, Severočeši totiž klopýtli podruhé v řadě, před týdnem remizovali také 1:1 v Olomouci.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Fulnek z Jihlavy (vlevo) a Lukáš Bartošák z Liberce bojují o balón.

Článek

Vyrovnali jste na konci zápasu, berete přesto remízu v Jihlavě jako ztrátu?

Samozřejmě, přijeli jsme si pro tři body, máme pouze jeden. Byli jsme možná trošku utahaní ze čtvrtečního zápasu s Groningenem v Evropské lize, ale na to se vymlouvat nebudeme. Tlak jsme měli, ale bez vážnější šance.

Mrzí vás klopýtnutí o to víc, že jde o druhé v řadě?

Není to příjemné, ale myslím, že hrajeme pořád stejně. Prostě nejsme Real Madrid, abychom všechno vyhráli. Byli jsme po poháru takoví těžkopádní, navíc jsme nastoupili lehkovážně, to nás potrestalo.

Gólovou akci jste měl promyšlenou dopředu?

Musím říct, že jsem chtěl ve velkém vápně centrovat, obránci Jihlavy se však rozestoupili, tak jsem šel dál a vzal to na sebe. Střela asi byla trošku tečovaná, ale krásně zapadla k tyči.

Zaskočila vás v něčem Jihava?

Věděli jsme, že bude hrát zezadu, jako naposledy doma proti Plzni. Měli jsme ji přečtenou, nakonec udeřila ze standardky Mešanovičem, na kterého jsme se pečlivě připravovali...

Reklama

Související témata: