Hlavní obsah

Liberečtí po třech remízách naplno bodovali. Ale trápí nás produktivita, uvědomuje si Trpišovský

Liberec

Fotbalisté Slovanu Liberec potřebovali zdolat ostravský Baník, aby se udrželi v nejtěsnějším kontaktu s první trojicí v tabulce Synot ligy. Vítězstvím 2:1 splnili proti poslednímu celku roli favorita. Trenér Jindřich Trpišovský především pozitivním způsobem kvitoval fakt, že jeho svěřenci po třech remízách 1:1 v součtu Evropské ligy s Groningenem a ligových duelů v Olomouci a v Jihlavě naplno bodovali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Článek

„Už jsme potřebovali zabrat. Utkání s Baníkem probíhalo tak, jak jsme očekávali. Soupeř nechtěl pustit kůži lacino a potvrdilo se, že nikdo není předem poražený. Dobývali jsme obranný val, když hosté zodpovědně bránili a snažili se vepředu využít rychlého Narha. Přesto jsme byli častěji na balónu, dostali jsme soupeře pod tlak, ale nedařilo se nám dotáhnout situace kolem pokutového území," ohlížel se liberecký kouč za úvodní pasáží zápasu.

Slovan se prosadil až těsně před koncem prvního poločasu. „Bartošák se skvěle uvolnil a našel zakončujícího Bakoše. Branka do šatny nás uklidnila. Druhou půli jsme už měli pod kontrolou a hráli jsme dobře v poli. Ale trápí nás produktivita, kdy si neumíme v šestnáctce lépe vyhovět a z dobré pozice uděláme horší," rozebíral Trpišovský.

Liberečtí ale dovedli zápas k vítěznému konci, byť tam byla jedna slabší chvilka. „Naštěstí jsme přidali druhý gól, který byl vlastně rozdílový. Místo abychom zápas dohráli s jistotou a přinesli ještě větší radost fanouškům, jsme se však vzadu dopustili chyby, kterou soupeř potrestal. Takže až na to zaváhání jsem s výsledkem spokojen, poněvadž jsme vybojovali potřebné tři body a přerušili remízovou sérii," zkompletoval liberecký trenér svoje hodnocení.

Ostravský Baník nevybočil z výsledkové mizérie, která jej provází od začátku sezóny. A projevuje se v tíživém postavení v tabulce.

„Přijeli jsme s určitou taktikou, která nám v prvním poločase docela vycházela. Ale opět se stalo, že jsme těsně před přestávkou dostali gól, který pramenil z naivity," posteskl si trenér Radomír Korytář. A ukázalo se, že dohánět ztrátu je pro momentálně nejslabší tým soutěže příliš těžkým úkolem a soustem. „Dotahovat skóre bylo nad naše možnosti. V tom nejsme moc silní. Zvlášť proti tak kvalitnímu soupeři, jakým je Liberec, jsme zaostávali. Domácí nás předčili ve všech činnostech, hlavně v rychlosti a individuální technice. Sice jsme snížili na 1:2 a cítili jsme šanci na vyrovnání, ale opět jsme zůstali bez bodu," musel se Korytář smířit s krutou realitou.

Baník Ostrava dál figuruje na šestnáctém místě tabulky s pouhými čtyřmi body.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.