Hlavní obsah

Nechápu, hlesl sparťanský kouč. Početní převaha nám strašně ublížila, stěžoval si po prohře v Plzni

Plzeň

A pak že fotbal není o paradoxech! Padesát minut trvající početní převaha měla nahrávat Spartě, ve šlágru podzimu však pomohla oslabené Plzni. „Dali jsme do zápasu srdce, v tom to bylo,“ měl jasno domácí Michal Ďuriš, na něhož by se v případě nezdaru docela určitě snesly hromy blesky, neboť neproměnil penaltu. „Fantazie, jak kluci v deseti bojovali. Musím jim poděkovat,“ blahořečil spoluhráčům ještě víc kapitán Václav Procházka, který byl tím hříšníkem, který musel předčasně ze hřiště a mistrovskou Viktorii oslabil.

Sparta hráči dojmy po zápase s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň - dojmy hráčů po zápase

Ďuriš při penaltové exekuci selhal, Procházka se pár minut před přestávkou musel z trávníku pakovat, Plzeň přesto duel zvládla a vyhrála.

„To proto, že jsme nehráli tak dobře, jako v pohárové konfrontaci na Schalke. Scházela nám odvaha, kterou jsme naopak v Gelsenkirchenu měli, dopouštěli jsme se chyb v defenzívě," vyčítal svým spoluhráčům sparťanský gólman David Bičík.

„A to jsem si přitom myslel, že nás nakopne penalta, kterou jsem Ďurišovi chytil," těžko vysvětloval, proč z letenského mužstva zůstal v ligové konfrontaci jen pohárový stín.

„Ani já náš výkon ve druhé půli plzeňského střetnutí dost dobře nechápu," nepopíral sparťanský kouč Zdeněk Ščasný, jak moc je zklamaný. „Bylo to v hlavách. V myšlení a psychice hráčů. Zatímco na Schalke jsme jeli s tím, že nemáme co ztratit, v Plzni jsme nastupovali s vidinou, že nepříznivou sérii konečně prolomíme," povzdechl si.

Jenže ani Bičíkem zlikvidovaná penalta, ba ani nesmyslný zkrat domácího kapitána Procházky k tomu Spartě nepomohl.

Plzeň se semkla

„Tyhle situace naopak pomohly nám. Semkli jsme se, bojovali jeden za druhého, nechali na hřišti srdce," měl jasno o důvodech paradoxního zvratu Michal Ďuriš. „Možná, že kdybychom hráli celý zápas v deseti, dopadl by výsledek úplně jinak."

„Vyloučení Procházky nám opravdu strašně ublížilo. Namísto toho, abychom početní převahy využili, byli patřičně trpěliví a našli si cestu k soupeřově bráně, dali jsme domácím šanci, aby se po našich hloupých chybách chytili," vytýkal svému týmu Ščasný a nemínil se vymlouvat ani na absenci Lafaty sedícího jen na lavičce, ani na vynucené střídání Brabce v samém úvodu zápasu.

„Z výsledku jsem samozřejmě zklamaný, z výkonu ve druhé půli ale mnohem víc," hlesl zkormouceně.

I jemu bylo jasné, že jeho tým selhal v celé řadě atributů, v nichž měla Plzně i v deseti navrch.

„Zápas jsme odmakali, po změně stran jsme hráli na hranici sebeobětování. Prostě jsme dokázali, že i my jsme schopni hrát náročný fotbal. Ale jen pokud budeme ke kvalitnímu fotbalu přidávat podobnou náročnost i v dalších utkáních, můžeme být úspěšní jako proti Spartě. I o tom se ale hráči přesvědčili," glosoval cestu za vítězstvím a ziskem tří bodů plzeňský kouč Karel Krejčí.

Samo sebou celý rozzářený a navýsot spokojený. „Abych nebyl, vždyť tenhle zápas vejde do plzeňské fotbalové historie. Vždyť to není jen tak porazit Spartu v deseti."

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.