Hlavní obsah

Petržela terčem žertíku spoluhráčů, na Maltu přiletěl s desetikilovým závažím!

Valletta

Soustředění na Maltě zahájili fotbalisté Plzně ve velkém stylu. A sice vtípkem na účet záložníka Milana Petržely. Některá z „dobrých duší“ viktoriánů mu totiž do tašky před čtvrtečním odjezdem z Plzně vpašovala desetikilové závaží. A příběh, zvěčněný na videu na Viktoria TV, mohl začít.

Milan Petržela vezl v tašce desetikilové závažíVideo: Viktoria TV

 
Článek

Když 32letý středopolař tašku o pár hodin později na letišti v Mnichově vynesl z autobusu, postěžoval si, že je těžká. Nakoukl dovnitř, k pobavení všech přihlížejících však nic neobjevil. A namířil si to k odbavení.

Když tři hodiny poté na letišti na Maltě sundal „bágl" z jezdícího pásu, pořádně se prohnul a znovu jeho obsah podrobil kontrole. To už roli kameramana převzal obránce David Limberský, přičemž zbytek týmu doprovázel Petrželovo hledání četnými průpovídkami. Příletovou halou se vzápětí rozezněl hurónský smích, neboť záložník z tašky vyndal kulaté desetikilové závaží...

Pomsta bude sladká! slíbil Petržela

„Borci si ze mě udělali srandu, byla to moje premiéra. Zdálo se mi to nějaký těžký, ale našel jsem to až na Maltě," řekl večer v pětihvězdičkovém hotelu Grand hotelu Excelsior ve Valettě, kde je plzeňská výprava ubytovaná. „Ale už vím, kdo to byl. Pomsta bude sladká," dodal s úsměvem.

Na prosluněné Maltě, kde nyní vystupují teploty k příjemným 18 stupňům, absolvují viktoriáni herní kemp. V rámci soustředění odehrají tři zápasy: v neděli s Legií Varšava, ve středu 3. února proti norském Stabaeku a v sobotu 6. února je čeká generálka na jaro s ruským Těrekem Groznyj.

Obhájci titulu mají na Maltě k dispozici trávník místního prvoligového Hibernians, kde se před dvěma lety uskutečnilo EURO hráčů do 17 let. Maltský klub vyšel Západočechům maximálně vstříc, trénuje až později večer, navíc na vedlejším, menší hřišti, aby hlavní plocha nebyla přetěžovaná. V hotelu, z něhož je pohádkový výhled na valettský záliv a historické centrum, budou pobývat do neděle 7. února, kdy se vracejí domů. Do jarní části první ligy vstoupí o týden později na půdě Slovácka.

Reklama

Související témata: