Hlavní obsah

I když se tolik nedaří, vyhráváme. Takové body jsou nejcennější, říká kouč Plzně Krejčí

Plzeň

Byl to podobný scénář jako před týdnem na Slovácku. Solidních prvních třicet minut, rychlý gól, poté pokles aktivity a ve druhé půli strachování se o výhru. „Co k zápasu s Teplicemi říct? Splnili jsme cíl, potvrdili jsme vítězství ze Slovácka," konstatoval po pátečním ligovém duelu se Severočechy (1:0) trenér Plzně Karel Krejčí.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu Daniela Koláře (zcela vlevo).

Článek

Podle kouče to po úvodní vydařené půlhodince bylo ze strany Viktorie upracované. „Ale cením si toho, že i když se týmu ne úplně daří, vyhráváme. Jsou to ty nejcennější body, které se na konci sezóny počítají," pověděl Krejčí.

Jeho tým sice na druhou Spartu navýšil náskok na šest bodů, Pražané však mají k dobru nedělní utkání na Letné s Mladou Boleslaví. „Pohled na tabulku je příjemný, ale výkony ještě ideální nejsou," podotkl plzeňský trenér, který si nemyslí, že počínání jeho svěřenců bylo v určitých fázích zápasu profesorské.

„Nechci mluvit o profesorském výkonu, ale jisté herní situace se musejí odehrát lépe. Ve druhé půli jsme soupeře nechali zbytečně hrát. Vadilo mi, že jsme v přechodové fázi poztráceli příliš míčů," zlobil se Krejčí. Naopak si pochvaloval střeleckou pohodu kapitána Daniela Koláře, který na jaře obstaral všechny tři góly Viktorie.

„Kolář je náš rozdílový hráč. Na podzim nám jeho góly chyběly, vyčítal jsem mu, že se tolik netlačil do vápna. Jsem rád, že se na Slovácku chytil, nyní rozhodl i duel s Teplicemi. Pro mužstvo je moc důležitý," pravil Krejčí.

Jeho teplický kolega David Vavruška litoval zlého vstupu do utkání, v němž Severočeši inkasovali rozhodující branku. „Začali jsme přesně tak, jak jsme nechtěli. Ukázali jsme přílišný respekt, nebyli jsme odvážní. S tím nejsem spokojený," pověděl Vavruška. „Dostali jsme gól hned z první standardky, soupeře jsme posadili na koně. Vzpamatovávali jsme se z toho půl hodiny. Pak jsme se zlepšovali," dodal.

Ve druhé půli si hosté vypracovali solidní šanci na vyrovnání, ovšem nevyužili ji. „Dopředu máme na víc," doplnil Vavruška, který byl naopak spokojený s tím, že Teplice nepustily favorita do mnoha příležitostí. „Defenzíva pracovala dobře. Ovšem ,abychom mohli pomýšlet na body, museli bychom ke kvalitní obranné fázi přidat i B, tedy kvalitu ve fázi finální," uzavřel Vavruška.

Reklama