Hlavní obsah

Ostudný a zbabělý výkon, láteřil kouč Sigmy Jílek po prohře v Brně

Brno

V boji o záchranu v nejvyšší soutěži se jim prozatím na jaře příliš nedaří. Olomoučtí fotbalisté po domácí ztrátě s Bohemians 1905 padli v Brně 0:2. A to je ještě od vyšší porážky uchránil několika skvělými zákroky brankář Buchta.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hlavní trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek a sportovní manažer klubu Ladislav Minář.

Článek

„Takové utkání se mi nehodnotí vůbec lehce. Podali jsme naprosto ostudný a zbabělý výkon," láteřil zklamaný kouč Sigmy Václav Jílek. „Nebyli jsme vůbec nebezpeční. Chybělo nám odhodlání, agresivita i nasazení. A ke všemu jsme prokázali málo kvality při řešení konkrétních herních situací," vyjmenoval veškeré nedostatky.

Jílek očekává, že si jeho svěřenci sáhnou pořádně do svědomí. „A když ne, budou muset dostat šanci někteří jiní hráči. Mladší a odolnější. Každopádně doufám, že za týden v duelu s vedoucí Plzní bude k vidění úplně jiná Olomouc. V tom utkání nebudeme mít co ztratit, a tak snad zahrajeme podstatně líp," vyhlížel už další střetnutí.

V brněnském táboře panovala mnohem veselejší nálada. „Po nervózním začátku jsme postupně získávali navrch. Moc nám pomohla vedoucí branka v závěru poločasu. A když jsme v úvodu druhého zvýšili na 2:0, už jsme si vedení celkem v klidu pohlídali. Soupeřovy nakopávané míče do naší šestnáctky Košťál a další obránci bez větších problémů odvraceli," pochvaloval si spokojený trenér Zbrojovky Václav Kotal, podle něhož jeho týmu pomohly změny v sestavě oproti nepovedené jarní premiéře na Slavii. „Lutonský s Paškem naši ofenzívu rozhýbali," liboval si.

Klíčový vedoucí gól Brna vstřelil útočník Jakub Řezníček, který tak navázal na střeleckou formu z druhé poloviny podzimu. „Proti Olomouci jsme podali solidní výkon, zvítězili jsme naprosto zaslouženě. Dobře jsme kombinovali a vypracovali jsme si i dost šancí. A důležité bylo, že naše obrana nedovolila skoro nic olomouckému Mahmutovičovi," pochválil spoluhráče.

V závěru zápasu mohl zvýšit na 3:0, avšak tváří v tvář Buchtovi brankáře Sigmy nepřekonal. „Mrzí mě to, tu situaci jsem řešil příliš profesorsky. Gólman stihl balón vyrazit nohou vedle tyče," štvalo Řezníčka, který viděl čtvrtou žlutou kartu a bude tak Zbrojovce chybět v příštím ligovém duelu v Jablonci. „Tam to bude hrozně obtížné střetnutí. Důležitější je, že budu moct hrát v dalším domácím utkání se Zlínem," nesmutnil nad jednozápasovým trestem.

Reklama

Související témata: