Hlavní obsah

Bárta se zabydluje na postu jablonecké brankářské jedničky. A těším se na Spartu, říká gólman

Jablonec

Příjemným překvapením dosavadního průběhu jarní části fotbalové sezóny jsou výkony jabloneckého gólmana Michala Bárty. Třebaže na podzim neodchytal v lize ani minutu, stal se po zimní přípravě týmovou jedničkou na brankářském postu. „A chci v brance vydržet co nejdéle,“ svěřil se po vítězném zápase s Brnem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký gólman Michal Bárta inkasuje první gól v zápase proti Liberci.

Článek

Co říkáte na fakt, že jste se prosadil do základní sestavy?

Snažil jsem se po příchodu do Jablonce loni v létě tvrdě trénovat, makat a udělat všechno, abych se dostal do branky. I když jsem byl půl roku dvojkou, pořád jsem věřil, že šance přijde. V zimní přípravě se mi povedlo neinkasovat. A snad jsem přesvědčil trenéra, aby mi dal důvěru i v lize.

Trenérem brankářů v Jablonci je Michal Špit, který ještě na podzim patřil do hráčského kádru.

Když jsem přišel do klubu, byl Michal v podstatě mým brankářským kolegou. Tykali jsme si, což zůstalo. Předtím jsem byl ale zvyklý trenérům vykat.

Po výhře nad Jihlavou 2:0 jste prohráli 2:3 v Liberci a porazili Brno 3:0. Těší vás dvě vychytaná čistá konta ze tří zápasů?

Při derby v Liberci nebyl výsledek optimální, ale snažil jsem se to hodit za hlavu a už na utkání nemyslet. Spíš jsem se připravoval na další zápas s Brnem, který dopadl dobře. Měl jsem tam jeden těžký zákrok po standardní situaci Zavadila, jinak si hosté moc střel na branku nevypracovali.

Nyní vás čekají dvě vystoupení v Praze. Ve čtvrtek hrajete v domácí pohárové soutěži na Dukle a hned v neděli v lize na Spartě. Je to pro vás výzva?

Proti Spartě jsem nastoupil na Letné už při svém působení v Baníku Ostrava a nebylo to moc slavné. Ale uznávám, že Sparta je v českém fotbale pojmem a takové zápasy jsou pro každého jejího soupeře zkouškou. A tak se na ně těšíme.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.