Hlavní obsah

Slavia se má před mladým Baníkem na pozoru. Diváky naláká jen výhra

Praha

Sešívaní Frydrych (26) a Souček (21) oslavili den před utkáním narozeniny. Teď ještě aby fotbalisté pražské Slavie splnili roli velkého favorita a oslavili v Edenu také očekávanou výhru nad posledním týmem ligové tabulky. Proti Ostravě jsou jasným favoritem, prohráli jediný z posledních pěti vzájemných duelů. Zápas 19. ligového kola Slavia - Baník se hraje dnes od 17:30, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie záložník Josef Hušbauer.

Článek

Baník v sezóně prohrál všech devět venkovních zápasů při skóre 6:22. Před týdnem však poslal do Edenu varování hladkou domácí výhrou 3:0 nad Zlínem, kterou ukončil sérii osmi porážek.

„Zatímco Baník vyhrál, my jsme bohužel remizovali v Jihlavě a potřebujeme to odčinit. Měli jsme spoustu šancí, které jsme ale neproměnili. Pevně věřím, že teď budeme více koncentrovaní. Zdálo se mi, že v koncovce nám scházela stoprocentní koncentrace," poukazuje trenér Dušan Uhrin pro klubové stránky Slavie.

„Doma se minule chtěli ukázat. Koukal jsem, že venku nezískali ještě ani bod, což pro ně bude také velká motivace se předvést. Doufám, že přijde hodně lidí, to by bylo pro jejich mladé kluky něco nového. Oni do toho dají určitě všechno, nemají co ztratit," uvědomuje si záložník Josef Hušbauer.

Baník může hrát v klidu

„Zlín jel do Ostravy s tím, že tam v klídečku získá tři body, což se nestalo. Hrozně to podcenili. Baník může hrát v klidu, a to si myslím, že předvede i v Edenu. Bude hrát uvolněně. Záleží jen na nás, jak budeme hrát a kdy se nám podaří vstřelit první gól," myslí si obránce Jan Bořil.

„S Baníkem očekáváme těžké utkání, i když za ně hrají mladíci. Chtějí se ovšem ukázat. My se ale musíme soustředit sami na sebe, abychom se připravili na utkání tak, jako na každý domácí zápas. Chceme, aby lidé chodili na náš stadión, což dokážeme jedině tím, když budeme doma vyhrávat," velí kouč Uhrin.

Ostrava venku prohrála třináctkrát za sebou, naposledy bodovala v dubnu na hřišti Bohemians 1905 (2:0). Přesto by se měli mít sešívaní na pozoru, Slavia vyhrála jediný z posledních pěti domácích zápasů s Baníkem...

Jeho nový trenér Vlastimil Petržela ve Slavii působil jako hráč i trenér, za pražský tým hráli také Hrubý, Dostál, Červenka, kteří nyní v Ostravě hostují, ale s výjimkou Červenky nesmí po dohodě klubů nastoupit.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.