Hlavní obsah

Neskórovat je potupa, naříkal Trpišovský, když Liberec přišel o domácí neporazitelnost

Liberec

Poprvé od loňského března nedokázali fotbalisté Liberce z domácího ligového zápasu vybojovat alespoň bod. Sérii patnácti duelů bez přemožitele před vlastním publikem Severočechům utnula v neděli plzeňská Viktoria. Tým trenéra Jindřicha Trpišovského prvně v sezóně při domácím zápase nedokázal bodovat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ne zcela fotbalová momentka z utkání Liberce s Plzní. Nahoře Aleš Matějů z Plzně a dole Jan Sýkora z Liberce.

Článek

„Podařilo se nám proti Plzni obstát herně. Chtěli jsme i přes zimní odchody Šurala s Pavelkou potvrdit, že umíme hrát fotbal s tak kvalitním soupeřem. My jsme selhali v šancích. Nedat doma gól, to je potupa. Cítím obrovské zklamání," naříkal liberecký trenér Trpišovský.

Jeho tým doma dokázal druhého adepta na titul, jímž je Sparta, před vlastním publikem porazit. „Ale musím uznat, že oba týmy jsou od zbytku soutěže odskočené. Mají hodně produktivních hráčů, jsou silní na míči a ohromně kvalitní v osobních soubojích," přemítal Trpišovský.

„Mně přijde Plzeň přeci jen kvalitnější, než Sparta. Přišla mi vyzrálejší, sebevědomější. Měli jedinou šanci a proměnili ji. A pak zápas hlídali s přehledem. V rozehrávce mají obrovskou sílu. Hrošovský s Hořavou podle mého přestavují největší středovou sílu v lize," tvrdil kapitán Severočechů Lukáš Pokorný.

S Plzní má mimořádně nepříznivou bilanci. „Ještě jsem proti Viktorce neuhrál ani bod. Štve mě, že jsme o sérii domácí neporazitelnosti přišli zrovna v okamžiku, kdy Mladá Boleslav vyhrála. Nyní tudíž na třetí místo ztrácíme," lamentoval Pokorný.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.