Hlavní obsah

Otáčení zápasů není naše taktika, ujišťují fotbalisté Boleslavi

Mladá Boleslav

Ačkoli fotbalisté Mladé Boleslavi podruhé za sebou dohnali dvoubrankový náskok soupeře, sami by si podobný průběh zápasu odpustili. Zvláště když dnes je to stálo doma dva body po remíze 2:2 s Duklou Praha. Těší je však, že při obratech ukazují sílu týmu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z vítězství. Ilustrační foto.

Článek

Před týdnem vedla Příbram v úvodu druhé půle 2:0, ale Mladá Boleslav ještě stihla obrat a gólem v poslední minutě vyhrála 3:2. Tentokrát vedla Dukla 2:0 už po jedenácti minutách a Středočeši opět v posledních minutách útočili na vítězství.

"Rozhodně to ale není naše nová taktika. Spíš je to z naší strany ostuda, že si necháme dát dva góly a pak to honíme. Mysleli jsme si, že se z toho ponaučíme, ale přijde další zápas a je to podobné," mrzelo útočníka Jana Chramostu.

"Je to nepříjemné dvakrát za sebou prohrávat 0:2 a snažit se to otáčet. Ale ukazujeme, že jsme silní a že dokážeme zlomit zápas, i když se nám nedaří jako třeba dnes v první půli. Nakonec jsme ve druhé podali docela dobrý výkon," dodal autor vyrovnávající branky Stanislav Klobása.

V první půli však Mladá Boleslav nepřipomínala třetí tým tabulky, který má nejlepší útok. Trenér Karel Jarolím tak poslal do druhé půle Chramostu a ten se mu odvděčil gólem a asistencí. "Začátek jsme prospali, Duklu jsme nechali hrát, neběhali jsme. Balon nás vůbec neposlouchal, zaslouženě jsme prohrávali. Pak jsme to honili jako v Příbrami. Museli jsme přidat. Zjednodušili jsme to, hráli jsme jen na tři obránce. Měli jsme víc ofenzivních hráčů. Myslím, že Dukla s tím měla problémy," hodnotil Chramosta.

Bod za remízu ale pro něj byl málo. "Podle průběhu zápasu bych řekl, že to tak odpovídá. Ale my chtěli vyhrát. V Příbrami nás to nevytrestalo, tam jsme to otočili. Teď jsme to ale nezvládli. Musíme se jednoznačně zlepšit," připustil.

Reklama

Související témata: