Hlavní obsah

Schickovo dilema: Sparta, nebo AS Řím? Jako žolík by se na EURO do Francie klidně vydal

Praha

Užil si velkolepé rozlučky s Ďolíčkem, teď je čas po hostování v Bohemians 1905 přijmout větší výzvy. Kanonýr fotbalové reprezentace do 21 let Patrik Schick (20) by se měl v létě vrátit do Sparty, má však také lákavou nabídku z Itálie. A navrch se o něm mluví také v souvislosti s nominací na evropský šampionát ve Francii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick roztáhl na hostování v Bohemians sva fotbalová křídla naplno...

Článek
Fotogalerie

Porazili jste Mladou Boleslav 2:0 a fanoušci vám po posledním domácím zápase nachystali ovace, jako kdyby Bohemka vyhrála titul...

Povedený večer. Pro mě to byl asi poslední zápas v Ďolíčku, ale rád bych se do Bohemky zase jednou vrátil. Teď asi ne, spíš ke konci kariéry. Otevřela mi cestu do velkého fotbalu. Velký dík patří trenéru Pivarníkovi, který mě podržel.

Máte jasno, zda se v létě zapojíte do přípravy mateřské Sparty?

Ještě jsme se tam nedohodli na nové smlouvě, ale jedná se.

Situaci vám komplikuje nabídka z AS Řím, že?

Vím o některých nabídkách. Věřím však, že se dohodneme se Spartou.

Trenér Pivarník vám ve vašem věku angažmá v Římě ještě nedoporučuje. Dáte na něj, nebo vás velký přestup láká? A co vám radí agent Paska?

Je mi teprve dvacet a jít odtud do AS by byl velký skok. Jenže na druhou stranu, každý hráč má cíl se do nějakého takového klubu dostat. Hodně kluků na to dře celou kariéru, lehce odmítnout se tedy Řím dost dobře nedá. S agentem se samozřejmě bavíme o dalších krocích, které by byly pro moji kariéru nejlepší. Máme ještě sezení se Spartou, do dvou týdnů bych měl mít jasno.

V týdnu se objevila informace, že byste jako mladý žolík mohl jet s národním týmem do Francie na mistrovství Evropy. Co vy na to?

Je hezké něco takového o sobě číst, ale nevím, jestli se to dá brát vážně.

Asi nejde o žádnou kachnu, když o tom mluví kouč jedenadvacítky Lavička, který je s trenérem áčka Vrbou v úzkém kontaktu... Troufl byste si na EURO dospělých?

Těžko bych odmítl áčkovou reprezentaci. Byl by to skvělý zážitek, odjet na šampionát takhle mladý. Já bych se tomu vůbec nebránil...

Reklama

Související témata: