Hlavní obsah

Fotbalisté Slovanu Liberec ničí soupeře v nastavení

LIBEREC

A pak, že se historie neopakuje. Slovan Liberec rozhodl o vítězství v uplynulých dvou ligových zápasech na hřišti Slovácka a doma s ostravským Baníkem v nastaveném čase. I díky neuvěřitelně šťastným koncovkách důležitých bitev si vybudoval luxusní náskok v čele tabulky.

Článek

"Chtěli jsme hlavně prolomit už od závěru podzimu se táhnoucí domácí šňůru bez vstřeleného gólu. Proti nám ale stál soupeř s velmi dobře organizovanou hrou, kvalitní defenzivou a nebezpečnými brejkovými situacemi," pustil se do hodnocení liberecký kouč Vítězslav Lavička.

Trpělivost se vyplatila

Jako po každém vítězném střetnutí trenér Severočechů vyzdvihl srdce a odhodlání svých svěřenců. "A dalším prvkem byla trpělivost, podložená nasazením a ochotou a odvahou pracovat. Tým v některých momentech podržel brankář Marek Čech. Vystupňovali jsme tlak, bojovali až do posledního hvizdu a byli jsme šťastnější. Správnou energii dám dodali i věrní fanoušci," rekapituloval kouč tříbodový přísun do tabulky.

V liberecké základní sestavě překvapila absence tvůrce hry Hodúra, který naskočil až ve druhé půli. "Měl zdravotní problémy ze Slovácka, od pátku byl ale k dispozici. Nakonec jsme zvolili trochu jiný záměr se složením středové řady. I tak jsme trošku počítali s tím, že Hodúr může v roli střídajícího hráče vnést na hřiště invenci a nápad. Dostal se do gólové akce, která byla zastavena ofsajdem," vykládal Lavička.

A pak musel čelit dotazům na téma: jak daleko má tým k mistrovskému titulu. Dá se takhle dobře rozjetá sezóna v podání Liberce ještě pokazit? "Liga je natolik vyrovnaná, že každý zápas může nabídnout jakýkoli výsledek. Hráčům jsem v přípravě říkal, že život je nejistota. A odvahou je naučit se s ní žít. Snažíme se být co nejlepší v současnosti a tím si budujeme dobrou pozici do budoucna," filozofoval trenér lídra tabulky.

Marek Čech vychytal jedenáctou nulu

Už jedenáctou nulu v sezóně vychytal liberecký brankář Marek Čech. "Moc to nepočítám a nepřikládám tomu velkou váhu. Je to jen další čárka do statistiky, ale hlavní jsou týmové výsledky," nepřeceňoval svou bilanci gólman. Uznal, že proti Baníku mu pomohlo i štěstí. Především při Lesákově dělovce.

"Míč neskutečně zaplaval a snažil jsem se ho vytěsnit mimo branku. Povedlo se mi ho srazit jen pod sebe a balón se odrazil do břevna. Dobře to dopadlo," vrátil se k jednomu z klíčových momentů zápasu. "Už v prvním poločase jsem ale musel řešit několik situací. Hodně těžké to bylo při chytré střele Magery," vybavoval si Čech další rušné chvíle před svou brankou.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.