Hlavní obsah

Teplice nabraly sebevědomí na boj s lídrem

Radek MalinaSport.czPrávo

Zlá série skončila. Pět remíz v řadě je zapomenuto. Fotbalisté Teplic v minulém ligovém kole porazili doma Jihlavu a v nejlepší vhodný okamžik tak nabrali sebevědomí, které budou potřebovat. Už v pondělí totiž druhý tým tabulky čeká souboj s ligovým lídrem z Liberce.

Článek

"Po sérii remíz nám tři body z utkání s Jihlavou určitě pomůžou. Výhra hráče zajisté povzbudí a zvedne sebevědomí všem. Nešlo totiž o žádného snadného soupeře," radoval se Vlastislav Mareček, trenér Teplic. Aby ne, když v dalším kole přijde souboj s Libercem. "Bude to pro nás svátek. Vrchol sezóny," netajil trenér druhého týmu tabulky.

Jeho borci v průběhu jarních kol sice prodlužovali neporazitelnost, která trvá od třináctého kola, ale s výjimkou úvodního domácího duelu s Příbramí (2:1) sbírali jen remízy: ve Zlíně a na Spartě 0:0, v Plzni 3:3, doma s Mladou Boleslaví a Brnem 1:1.

Sérii bylo třeba zlomit

"Před zápasem s Jihlavu jsme si říkali, že je třeba sérii zlomit. Ale všichni si pamatujeme, jak nám loni chyběl k druhému místu bod. Nebyli jsme skleslí, nálada byla i přes hodně ztrát jednoznačně pozitivní. Přece se i za remízy dávají body," přibližoval atmosféru z kabiny střelec úvodní branky Jiří Sabou. "Už v týdnu bylo z kluků v tréninku cítit velké odhodlání," potvrdil trenér Mareček.

Vyplatilo se mu ofenzívní složení sestavy s třemi obránci a pěti záložníky. I proto jeho hráči Jihlavu do poločasu jednoznačně přehrávali a vytvářeli si hodně šancí. "Bylo dobré, že jsme hned první dvě proměnili. Byla to úleva," přiznal útočník Emil Rilke.

Teplickým totiž s výjimkou zápasu v Plzni nevycházela koncovka. "Byli jsme hodně nahecovaní a takový začátek nám pomohl," přitakal Tomáš Jirsák, jenž první gól připravil a druhý vstřelil. "Od toho na hřišti přece jsem," odmítal chválu spoluhráčů.

Nebyl čas se strachovat

Ani proti Jihlavě se však Severočeši nevyvarovali výpadku. S výjimkou jediné situace však měli skóre pod kontrolou. "Nikdo si nepřipouštěl, že by zápas zase skončil remízou a my jsme znovu ztratili body," tvrdil Rilke. "Nebyl čas se strachovat. Přemýšlel jsem, jak tomu zabránit," líčil napjaté okamžiky teplický kouč.

Jeho svěřenci nakonec přidali třetí gól, kterým výhru pojistili. Fakt, že uklidňující trefa přišla až dvě minuty před koncem, Marečkovi vadil. "Z převahy, kterou jsme měli v první půli, musíme vytěžit ještě více, aby se hrálo zcela podle našich not," odkryl snad jedinou vadu na kráse výkonu teplického týmu.

Ten se po tříbodovém zisku může v klidu chystat na střet s libereckým Slovanem. "Pojedeme překvapit. Teď budeme v pohodě," připustil Jirsák, že se jemu i spoluhráčům bude dýchat snadněji. "Soutěž máme dobře rozehranou. A určitě si budeme v Liberci věřit," tvrdil Sabou. Trenér Mareček se jen mnohoznačně usmál: "Když je doma potvrdíte výhrou, jsou remízy ze hřiště soupeře dobré."

Reklama

Související témata: