Hlavní obsah

Prášky, bolest, asistence. Hubníkův návrat postavil Plzeň na nohy

Praha

Viktoria si může blahořečit, že jí kapitán chyběl pouze týden. Stoper Roman Hubník dostal na Slovácku tvrdou ránu na solar, měl problémy s dýcháním a citelně fotbalistům Plzně chyběl v duelu s Astrou Giurgiu (1:2). V neděli už zase zaujal svou pozici a asistencí na Krmenčíkův gól přispěl ve šlágru ligového kola k vítězství 1:0 nad Spartou, kterou viktoriáni porazili popáté v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský stoper Roman Hubník se raduje z cenné výhry.

Článek
Fotogalerie

Sparta po zápase s Plzní.

Plzeň po zápase se Spartou.

Rumuni je nachytali, bez bývalého reprezentanta byli Plzeňští v pohárovém duelu hodně zranitelní. Proto se modlili, ať je na ligový šlágr zpátky.

„Pro náš herní styl je Roman Hubník nepostradatelný. Chceme dominovat, hrát vysoko. To jsme předváděli i proti Rumunům, ale nezachytávali jejich brejky a pouštěli je do šancí. To se Spartou nebylo, protože se Roman vrátil," zdůrazňuje trenér Roman Pivarník.

Hubník se až na poslední chvíli rozhodl, že do zápasu na vlastní riziko nastoupí. „Čistě mé rozhodnutí. V týdnu jsem s týmem neměl ani jeden trénink. Chtěl jsem ale hrát za každou cenu, i když to byl risk. Měl jsem prášky na utlumení. Sice jsem to občas cítil, ale byla to snesitelná bolest," líčí dvaatřicetiletý obránce.

Nesměl do vápna, tak tam nacentroval

Exletenský hráč si užívá velké plzeňské série proti Spartě. „Jsem rád, že se nám na ni daří. Porazili jsme ji popáté za sebou, navíc před domácím publikem. Doufám, že tímto zápasem se znovu nakopneme. Po čtvrteční porážce jsme na tom nebyli psychicky úplně dobře," cení si.

Hubník byl klíčovou postavou nedělní bitvy. Řídil obranu, navíc nahrál Krmenčíkovi na jediný gól.

„Trenér mě chtěl šetřit, takže jsem neměl chodit do vápna soupeře na standardní situace. Nakonec to vyšlo tak, že jsem tam dal finální balón, který rozhodl. Nejdůležitější ale je, že jsme vyhráli a máme tři body," pochvaluje si.

Plzeň se dotáhla na vedoucí Mladou Boleslav a Spartě uniká již o sedm bodů. „Odčinili jsme ztrátu na Slovácku. Sedm bodů není málo, ale ani moc. Je tam také Slavia a Boleslav, špice se vyrovnala. Do konce je stále hodně zápasů. Je to sice důležité vítězství, ale určitě ne rozhodující," uvědomuje si Hubník.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.