Hlavní obsah

Brno dostalo od oslabeného soupeře facku. Závěr jsme měli sehrát taktičtěji, ví trenér Pivarník

Brno

Fotbalisté Brna na třetí ligovou výhru v řadě nedosáhli, přestože vedli před svými fandy 1:0 nad Zlínem, který navíc dohrával střetnutí bez vyloučeného stopera Bači. Oslabení ševci i v deseti srovnali v podzimní derniéře pouhých šest minut před koncem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Brna Roman Pivarník.

Článek

„Remíza je asi spravedlivá. Mohli jsme sice zvýšit na 2:0, ale soupeř měl taky velké šance. My jsme propadali ve středu pole a Zlíňané vyráželi do strašně nebezpečných brejků. Od nás to chtělo odehrát konec utkání taktičtěji. Sice jsme dostali na závěr podzimu facku, ale máme patnáct bodů, což je ve srovnání se situací, v níž jsem mužstvo po devátém kole přebíral, hodně komfortní," uvažuje kouč Zbrojovky Roman Pivarník.

Brněnský záložník Jakub Přichystal marně přemítal, proč jeho celek po změně stran vyklidil soupeři prostor. „Jsme naštvaní. Hrozně moc jsme chtěli vyhrát. Nechápu, proč jsme se ve druhé půli začali tolik strachovat o výsledek. Zatímco Zlíňany červená karta nabudila, nám paradoxně uškodila," domnívá se.

Částečně se tak opakovala situace z prvního vzájemného duelu ve Zlíně, kde Fastav otočil ve druhém ligovém kole skóre v oslabení bez vyloučeného Janíčka z 0:1 na 2:1. „Přiznám se, že během utkání jsem si na to na hřišti ani nevzpomněl. I v Brně ale nechybělo moc, abychom nakonec získali v deseti všechny tři body. Druhý poločas jsme totiž odehráli skvěle, vypracovali jsme si spoustu šancí," říká obránce Daniel Holzer, který ve Zlíně hostuje ze Sparty a předpokládá, že v dresu moravského celku odehraje i jaro. „Nemám žádné informace, že by si mě pražský klub chtěl stáhnout zpátky," prozrazuje.

Také zlínský kouč Bohumil Páník měl za to, že jeho tým by si zasloužil v Brně zvítězit. „V předchozím utkání se Slováckem byl soupeř herně lepší, přesto jsme lacino přišli ke třem bodům. V duelu se Zbrojovkou jsme pro změnu dva zase ztratili. Takový je ale fotbal. Jednou vám dá, podruhé vezme," filozofuje trenér.

Těší ho, jak mimořádně aktivně odehrálo jeho mužstvo druhý poločas. „A pokračovali jsme v tom i v deseti. Jen se nám dlouho nedařilo proměňovat střelecké příležitosti. Pro mě to byl hodně poučný zápas, někteří hráči mě přesvědčili, že jsou schopni táhnout tým i na jaře," zjistil Páník.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.