Hlavní obsah

Kritika je na místě, musíme přidat, uvědomuje si zlínský střelec Hronek

Teplice

Smíšené pocity měl zlínský fotbalový záložník Petr Hronek po ligovém zápase v Teplicích. Na jednu stranu ho mohlo těšit, že byl střelcem jediného gólu svého mužstva, zároveň si ale uvědomoval další bodovou ztrátu po porážce 1:2. „Už jde do tuhého, musíme přidat,“ vnímal propad týmu v prvoligové tabulce do blízkosti sestupového pásma.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vlevo Adnan Džafič ze Zlína a Alois Hyčka z Telplic. Ilustrační snímek.

Článek

Jste autorem obou branek Zlína v jarní části prvoligové sezóny. Skóroval jste proti pražské Dukle a pak v Teplicích. Zajímavostí je, že jste byl posledním střelcem Zlína před odvoláním trenéra Bohumila Páníka a pak jste otevřel střelecký účet týmu pod novým trenérem Vlastimilem Petrželou...

Pro mě, ale i kluky je podstatné, že z nedávného pětibodového náskoku před předposledním místem máme už jen o dva body více než týmy na sestupové pozici. Je to tím, že prohráváme a ostatní soupeři z dolních pater tabulky většinou vyhrávají. Jsme tam už hodně namočení. Každá prohra bolí. Nemůžeme dostávat takové góly po školáckých chybách. Něco je špatně.

Pod koučem Petrželou jste působil už v druholigové Vlašimi. Co změnil ve Zlíně?

Proměnit herní koncepci je hrozně těžké. Znovu říkám, že inkasujeme laciné góly, což není náhoda. Nevyšel nám ani čtvrtý zápas na jaře. Trenér je prostě razantní. Dostali jsme v Karviné i od Jablonce pokaždé po čtyřech brankách. Kritika přišla, je na místě, bohužel.

Jaká je nálada v kabině?

Musíme začít hlavně každý u sebe. V lize hraje velkou roli i psychika. Je na nás, abychom se s tím poprali a bojovali na sto padesát procent.

Podle některých hodnocení nastal ve zlínském výkonu přece jen posun.

Pořád je to málo. Jde do tuhého a prostě musíme přidat.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.