Hlavní obsah

Šlápl na Baroše, teď si hříšník dva zápasy nezahraje

Praha
Aktualizováno

Trest musel přijít. V závěru záchranářského duelu jihlavský fotbalista Petr Buchta šlápl na ostravského Milana Baroše a vyfasoval červenou kartu. Od disciplinární komise teď hříšník dostal stop na dvě soutěžní utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Baroš z Baníku Ostrava s míčem, za ním Petr Buchta z Jihlavy.

Článek

Šlo o hodně, v sázce byla záchrana v nejvyšší soutěži. Jihlava dohrávala závěr v deseti bez vyloučeného Petra Buchty, který za šlápnutí na Milana Baroše dostal červenou kartu. Zraněného domácího kapitána odnesli z trávníku na nosítkách s tržnou ranou na lýtku. Baník nakonec Vysočinu porazil 3:1.

Mladá Boleslav senzačně zvítězila 2:1 v Plzni, přestože také dohrávala o deseti. Vyloučený Nikolaj Komličenko si nezhraje jeden zápas. Hůře dopadl třinecký Matej Ižvolt, který si v druhé lize odpočine tři kola.

Tradiční sběratel trestů Admir Ljevakovič (Teplice) si za osm žlutých karet nezahraje příští dva zápasy. Jiní si za čtyři žluté odpočinou jen jednou - Martin Fillo (Ostrava), Radim Řezník (Plzeň), Róbert Matějov, Ubong Mosses Ekpai (oba Zlín), Milan Kerbr (Liberec), Bidje Manzia (Olomouc), Dominik Janošek (Slovácko) a Ladislav Krejčí (Brno).

V Národní lize pak jednozápasové stop dostal Petr Zapalač (Opava).

Reklama

Související témata: