Hlavní obsah

Kysela věří, že se do extraligy vrátí

PRAHA

Hokejová extraliga s největší pravděpodobností přišla o jednoho z nejzkušenějších hráčů, když HC Kladno neprodloužilo smlouvu protřelému útočníkovi Robertu Kyselovi. Mistr světa z Vídně z roku 1996 však nemíní pověsit brusle a hokejku na hřebík a hodlá pokračovat v kariéře v barvách ambiciózního týmu Ústí nad Labem, předpokládaného favorita příštího ročníku první ligy.

Foto: PRÁVO

Robert Kysela

Článek

"Po Láďovi Lubinovi a Rosťovi Vlachovi jsem nejspíš třetí nebo čtvrtý v historických statistikách v počtu odehraných zápasů v nejvyšší soutěži. Pořád věřím, že se v budoucnu do extraligy ještě aspoň na krátký čas vrátím. Nebráním se třeba nějaké výpomoci už v příští sezóně, pokud mě Ústí uvolní na střídavý start. Myslím si, že hokeji mám po herní stránce stále co dát. A hlavně mě pořád baví," svěřuje se Právu sedmatřicetiletý forvard.

Odchod z Kladna bere s nadhledem. "Vedení klubu se rozhodlo dát přednost mladším klukům, což respektuji. Na nikoho se za to nezlobím," konstatuje hokejista, který na Kladně strávil čtyři sezóny. "Zažil jsem pád z extraligy, rychlý návrat přes baráž, potom boj o elitní osmičku a nakonec čtvrtfinále playoff s Pardubicemi, takže mám na co vzpomínat. Kladenský hokej budu dál sledovat a určitě mi v kabině zůstala spousta kamarádů," říká Kysela přesvědčivě. V Ústí se setkal s Klimtem, Finkem, Pazourkem a dalšími někdejšími kladenskými spoluhráči.

Nemrzí ho, že se během bohaté kariéry nedočkal zahraničního angažmá? "Přiznám se, že ne. Extraliga je trvale špičkovou evropskou soutěží a jsem rád, že jsem v ní tak dlouho vydržel," tvrdí hokejista, který se při letošním MS ve Vídni osvědčil i jako televizní spolukomentátor.

"Od bývalých kladenských spoluhráčů i ústeckých kluků jsem si vyslechl nějaké poznámky a narážky, ale v dobrém. Rád bych s televizí spolupracoval, jenže v současné době je na prvním místě moje hráčská role v Ústí, kde cítím obrovský zájem ze strany města i fanoušků. Skloubit herní povinnosti s komentováním nejde, protože pořad Buly znovu poběží v sobotu, tedy v hrací den první ligy. A do příštího mistrovství světa je ještě dlouhá doba," uzavírá Kysela.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko