Hlavní obsah

Bouřka v šatně a přišel zvrat. Hokejisté Pardubic vyhráli přestřelku ve Finsku

PRAHA

Tohle se povedlo a hokejisté Pardubic si v European Trophy zvedli sebevědomí. I když na prvních dvacet minut by nejraději zapomněli. Na ledě Tappary Tampere prohrávali už o tři góly, k tomu osm minut před koncem stále o dva. Nakonec po samostatných nájezdech vyhráli 6:5 na ledě patnáctinásobného finského mistra.

Hokejisté Pardubic slaví výhru.

Článek

„První třetina se nám vůbec nepovedla, prohráli jsme ji 0:3. Zápas jsme nepodcenili, góly napadaly po individuálních chybách mladých hráčů. Kluci nic nezabalili, vydřeli to, za to je musím pochválit, že po inkasovaných laciných brankách stále makali naplno, což se nakonec vyplatilo,“ hodnotil výhru pro klubové stránky trenér Pavel Hynek, který přiznal, že po první třetině bylo v šatně trochu dusno.

„Co jsme si řekli o první pauze v kabině, to si necháme pro sebe. Nebudu mluvit o tom, že jsme kopali do koše nebo tak. Samozřejmě jsme zvýšili hlas, ale chuť otočit zápas musí jít z každého hráče. A je důležité, že to nezabalili a zápas zvrátili.“

Pardubice sehrály páté utkání v evropské tour, celkem třikrát vyhrály a drží se na čele tabulky Jižní divize společně s Mannheimem. Ten má ale o dvě utkání méně. Pardubičtí hráči mají po pěti zápasech na kontě devět bodů a skóre 13:12.

„První třetinu bych vůbec nepočítal. Kromě první třetiny jsme měli zápas pod kontrolou. Tapparu jsme do zápasu pouštěli jenom naší nepozorností a vyloučeními. Škoda, že jsme nezískali všechny body,“ litoval obránce Václav Kočí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.