Hlavní obsah

Vítěznou generálku nepřeceňujeme, říká liberecký střelec Víšek

Liberec

Třicetiletý útočník Jan Víšek byl vyhlášen první hvězdou středečního zápasu, v němž hokejisté Liberce porazili v rámci European Trophy mistrovský tým Pardubic 4:3. A tahle pocta mu patřila právem. Vstřelil dva góly Bílých Tygrů, což se ukázalo jako rozhodující faktor pro vývoj utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Liberce.

Článek

„Generálka se nám povedla, takže s výsledkem panuje spokojenost. Ale ve hře jsme udělali i pár chyb, proto bych předvedený výkon raději ani nepřeceňoval," mínil Víšek, který začíná v libereckém dresu svou jedenáctou sezónu v extralize v řadě! Co od ní očekává? „Že budeme hrát dobrý hokej. Ofenzivu teď posílil Tomáš Netík, což je před startem extraligy dobrá zpráva," mínil zkušený útočník.

Liberecký obránce David Havíř má za sebou během týdne dva zápasy proti týmu, v jehož dresu získal na jaře extraligový titul. Jak se mu hrálo právě proti Pardubicím? „Na hostování v tamním špičkovém klubu mi zůstaly skvělé vzpomínky. Ale nyní jsem v Liberci a soustřeďuji se jen na zdejší angažmá. Dvě výhry nad Pardubicemi se cení. Zvlášť doma jsme chtěli potěšit nejvěrnější fanoušky. V závěru utkání jsme se trochu báli o vítězství, ale dobře to dopadlo," pokýval hlavou osmatřicetiletý bek.

Jak se mu jeví aktuální liberecký kádr? „Nechci to zakřiknout, ale tým si dobře sedá. V přípravě všechna mužstva zkoušela různé herní varianty. Obstáli jsme v European Trophy, jenže to byl jen letní pohár a pořád součást přípravy. Jak je mužstvo doopravdy silné, to se ukáže až v bojích o extraligové body," dodal Havíř.

Liberečtí odstartují nejvyšší soutěž příští pátek 14. září na ledě Kladna. A o dva dny později hostí v prestižní bitvě pražskou Spartu!

Reklama

Související témata: