Hlavní obsah

Straka zařídil výhru hokejistů Raumy v předkole play off finské ligy

PRAHA

Český útočník Josef Straka v pátek dvěma góly pomohl hokejistům Lukko Raumy k vítězství v úvodním duelu předkola play off finské ligy nad Ilvesem Tampere 3:2. Jeho tým tak od postupu do vyřazovacích bojů dělí jedna výhra. Posledním čtvrtfinalistou slovenské extraligy se stali hokejisté Slovanu Bratislava.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Josef Straka ještě v dresu pražské Sparty

Článek

Straka, který byl vyhlášen první hvězdou utkání, se trefil ve 22. minutě, kdy zvýšil na 2:1 pro Raumu. Po soupeřově vyrovnání se postaral také o vítězný gól, který dal v polovině závěrečné třetiny.

Ve druhém pátečním utkání prohrálo TPS Turku na vlastním ledě s Lahti 0:2. Druhé zápasy předkola play off, které se hraje na dvě vítězství, jsou na programu v sobotu.

Finsko - předkolo play off, 1. zápasy:
Lukko Rauma - Ilves Tampere 3:2 (za domácí J. Straka 2+0) - stav série 1:0, TPS Turku - Lahti 0:2 - stav série 0:1.

V utkání play-off slovenské extraligy zvítězili hráči Slovanu Bratislava na ledě Popradu 4:1 a celou sérii vyhráli 4:2. V semifinále narazí na Zvolen, druhou dvojici tvoří Košice a Dukla Trenčín.

V brance domácích nastoupil český gólman Kamil Jarina a i díky němu byl zápas po dvou třetinách nerozhodný 1:1. V závěrečném dějství se ale prosadili jen hosté a třemi góly zvrátili výsledek na svou stranu.

Slovensko - čtvrtfinále, 6. zápas
Poprad - Slovan Bratislava 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Branky: 40. M. Haščák - 18. Kužha, 48. Hreus, 51. Uram, 60. Lažo. Rozhodčí: J. Konc, D. Konc - J. Višňovský, Krpelec. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4264. Konečný stav série 2:4.

Hokejisté druholigového Södertälje vstoupili vítězně do baráže o účast v nejvyšší švédské soutěži. V pátek porazili Björklöven 3:2 v prodloužení, pod první branku vítězů se asistencí podepsal český útočník Tomáš Kůrka.

Dařilo se také týmům, které bojují o udržení v lize. Skelleftea s obráncem Liborem Procházkou v sestavě si poradila s Rögle 2:1 a Malmö rozstřílelo 5:1 Leksand, za který nastoupil Roman Vopat.

Švédsko - 1. kolo baráže:
Skelleftea - Rögle BK 2:1, Malmö - Leksand 5:1, Södertälje - Björklöven 3:2 v prodl. (za domácí Kůrka 0+1).

Hokejisté Eisbärenu Berlín vstoupili do předkola play off německé ligy vítězstvím. Obhájce titulu porazil na Frankfurt na jeho ledě 4:3 a od postupu do čtvrtfinále ho dělí jedna výhra. Prohře domácích nezabránil ani český obránce Petr Macholda.

V dalším utkání Hamburk porazil Krefeld 5:3, druhé duely jsou na programu v neděli.

Německo - předkolo play off, 1. zápasy
Hamburk - Krefeld 5:3 - stav série 1:0, Frankfurt - Eisbären Berlín 3:4 - stav série 0:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.