Hlavní obsah

Rakouskou nejvyšší hokejovou soutěž vyhrál opět Salcburk

LUBLAŇ

Hokejisté Salcburku obhájili titul v domácí otevřené lize, když ve finále porazili slovinský celek Olimpija Lublaň 4:2 na zápasy. Lublaň, která vstupovala do play-off až ze sedmé pozice, vedla v sérii už 3:1 na zápasy, ale přišla o třetí výhru kvůli administrativní chybě a Salcburk po kontumační výhře ve čtvrtém utkání už sérii dotáhl do vítězného konce.

Článek

Rakouskou ligu vedle Olimpije hrál ještě další slovinský tým Acroni Jesenice s posilou ze Sparty Jaroslavem Nedvědem a také maďarský tým Alba Volán Székesfehérvár. Vedle toho, že Salcburk oslavil zisk domácího titulu už po vyhraném semifinále, přišla další kuriozita ve finálové sérii, když se klub v den konání pátého duelu dozvěděl, že místo vedení Lublaně 3:1 je stav vyrovnaný 2:2.

V soutěži byl totiž zaveden složitý bodový systém, kterým se kluby musí řídit při zanášení hráčů do zápisu o utkání. Olimpija to porušila a její původní výhra byla kontumována ve prospěch Salcburku. Ten poté doma zvítězil 5:0 a triumf dovršil úterní výhrou 3:2 na ledě soupeře.

Rakouská hokejová liga.
Čtvrtfinále: Vídeň Capitals - Innsbruck 3:0 na zápasy, Salcburk - Villach 3:2, Klagenfurt - Olimpija Lublaň 0:3, Linec - Acroni Jesenice 3:2.
Semifinále: Vídeň Capitals - Salcburk 0:4, Linec - Olimpija Lublaň 2:4.
Finále: Salcburk - Olimpija Lublaň 4:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.