Hlavní obsah

Jágr gólem v prodloužení poslal Omsk do semifinále

PRAHA

Hokejisté Omsku postoupili do semifinále play-off ruské ligy. Úřadující mistři díky vítěznému gólu Jaromíra Jágra v prodloužení zvítězili v rozhodujícím utkání čtvrtfinále play-off 4:3 na ledě Magnitogorsku a sérii vyhráli 3:2 na zápasy.

Foto: www.hawk.ru

Jaromír Jágr v rozhodujícím zápase s Magnitogorskem zářil.

Článek

Slavný český útočník svými trefami orámoval duel - již v 5. minutě otevřel skóre brankou v přesilovce. Svěřenci českého trenéra Marka Sýkory se však na domácím ledě nevzdali a Razin na začátku 29. minuty vyrovnal.

Hostům ale trvalo pouze minutu a půl, než se znovu dostali do vedení, o což se zasloužil Zatonskij po Jágrově přihrávce. Do kabin nakonec přece šla obě mužstva za vyrovnaného stavu, Aťušovova střela za záda gólmana Maracla stanovila průběžné skóre 2:2.

Drama na ledě Metallurgu, za nějž hráli také Petr Sýkora a Martin Čech, však vyvrcholilo v závěrečných minutách třetího dějství. Šest sekund po návratu z trestné lavice dostal v 51. minutě Kuděrmetov do vedení domácí tým, jemuž chybělo k postupu mezi nejlepší čtyři týmy superligy 45 sekund. Po oddechovém čase poslal trenér Bělousov na led šest hráčů a v náporu vyrovnal v čase 59:15 Sušinskij, kterému opět nahrával Jágr.

Zápas tak dospěl do prodloužení, a když už se pomalu zdálo, že budou muset rozhodnout samostatné nájezdy, prosadila se opět česká hvězda. Jágr si tak v dresu Omsku připsal již druhý velmi důležitý gól v nastaveném čase, stejným způsobem zajistil Avangardu vítězství v lednu ve finále turnaje Super Six.

Úřadující mistry, v jejichž dresu nastupuje také Jaroslav Bednář, čeká v semifinále ruské ligy vítěz základní části Dynamo Moskva. Druhý finalista vzejde z dvojice Togliatti - Jaroslavl.

Rusko - čtvrtfinále:
Magnitogorsk - Omsk 3:4 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Razin (Gusmanov), 33. Aťušov (Kajgorodov), 51. Kuděrmetov (Malkin) - 5. Jágr (Sušinskij), 30. Zatonskij (Jágr), 60. Sušinskij (Jágr, Kovalenko), 69. Jágr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.