Hlavní obsah

Vůjtek míří do švýcarského klubu Morges

OSTRAVA

Třiatřicetiletý hokejový útočník Vladimír Vůjtek by se měl stát kapitálním úlovkem druholigového švýcarského klubu Morges. Bývalý český reprezentant a nejlepší střelec světového šampionátu z roku 1997, který strávil uplynulou sezonu v mateřských Vítkovicích, uzavřel podle švýcarských internetových serverů s vedením celku HC Forward roční smlouvu.

Článek

Technický vybavený útočník se tak rozhodl znovu pro návrat do ciziny, přestože o jeho služby měly nadále velký zájem Vítkovice. Morges bude už šestnáctým působištěm v pestré Vůjtkově kariéře.

Syn známého kouče Vladimíra Vůjtka prošel v zámoří Tri-City, Montrealem, Cape Bretonem, Edmontonem, Las Vegas, Adirondackem, Tampou Bay, Atlantou a Pittsburghem, v Evropě vedle Vítkovic a Sparty působil v Pori, Hämeenlinně, Čerepovci a Voskresensku.

Společnost by Vůjtkovi v mužstvu měl dělat krajan Tomáš Kucharčík, který poslední soutěžní ročník zahájil ve Znojmě a dokončil ve švédském Leksandu. Na zkoušku do klubu přijde z Jihlavy i Tomáš Dolana, syn bývalého dlouholetého českého reprezentanta Libora Dolany.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.