Hlavní obsah

Útočník Marek míří do CSKA Moskva, je dohodnutý na smlouvě

MOSKVA

Hokejový útočník Jan Marek bude v příští sezóně hrát v Kontinentální lize (KHL) za CSKA Moskva. Prezident slavného klubu Vjačeslav Fetisov prozradil jméno nové posily v dějišti mistrovství světa a svého nového zaměstnavatele potvrdil i český reprezentant Marek před důležitým pondělním zápasem na šampionátu s Lotyšskem.

Foto: www.khl.ru

Jan Marek v dresu Magnitogorsku

Článek

"Ještě to sice není podepsané, prakticky už jsme ale na kontraktu domluvení," řekl Jan Marek českým novinářům v Mannheimu. Chtěl jsem změnu a při jednání o novém působišti také hrálo roli, aby tam byl přímý let z Prahy. Navíc je to blízko Českého domu, kde bych měl dostat byt. Docela se tam těším," pochvaluje si.

Prostředí změní po čtyřech sezónách v Magnitogorsku, v jehož dresu si v Rusku udělal slušné jméno. "Poslední sezóna ale zase tak moc dobrá nebyla. Proto jsem se až divil, jaké dobré nabídky jsem dostal," potěšilo třicetiletého hráče. Nakonec se rozhodl pro CSKA, klub se slavnou historií.

"Rozhodl zájem trenéra Němčinova, který mi hodněkrát sám volal. Myslím, že dostanu velký prostor na ledě. Na tlak jsem zvyklý už čtyři roky z Magnitogorsku a jsem naopak rád, když na mně hra stojí. Mám velkou chuť se předvést," těší se Marek na novou motivaci.

U nového zaměstnavatele se navíc setká i s několika krajany. Do CSKA nově přichází i obránce Petr Čáslava a útočník Tomáš Netík, Marek dokonce naznačil příchod i dalšího krajana. "Jeho jméno ale neřeknu. Samozřejmě jsem rád, že nás tam bude tolik," prohlásil Marek, jenž se do Moskvy chystá koncem července.

"Zbývá jen podepsat smlouvu. V sobotu se s Janem setkal i náš trenér Sergej Němčinov a Marek mu potvrdil, že má zájem za nás klub hrát," řekl Fetisov deníku Sport Express. Němčinov zároveň Marka ujistil, že klub nemá finanční problémy a dluhy vůči hráčům.

Marka lanařila k návratu do Česka také pražská Sparta, ale hráč dal najevo, že by rád ještě setrval v KHL.

Reklama