Hlavní obsah

Petrohrad odvolal hokejového trenéra Sýkoru s asistentem Votrubou

PETROHRAD

Hokejový trenér Václav Sýkora po vyřazení Petrohradu ve čtvrtfinále Kontinentální ligy u týmu skončil. Vedení ho dnes odvolalo i s asistentem Janem Votrubou.

Foto: www.khl.ru

Výclav Sýkora (uprostřed) v Petrohradu končí.

Článek

Osmapadesátiletý Sýkora, který loni dovedl Pardubice k extraligovému titulu, doplatil na to, že s ambiciózním týmem nestačil v play-off na Atlant Mytišči vedený krajanem Milošem Říhou.

Ke svému odchodu se dnes ještě vyjadřovat nechtěl. "Jsem právě na jednání s generálním manažerem. Nevím, jak dlouho bude trvat," omluvil se Sýkora, jenž bezprostředně po porážce v sedmém zápase play-off prohlásil, že by rád na střídačce Petrohradu pokračoval.

Vedení mělo jiný názor. "Vítězí hráči, prohrává trenér. Při výběru hráčů bylo možné projevit větší taktickou pestrost a dosáhnout lepšího výsledku," nechal se slyšet po nezdaru ve čtvrtfinále šéf klubu a současně prezident KHL Alexandr Medveděv, který přislíbil výrazné změny na soupisce.

Generální manažer Andrej Točickij nechtěl ukončení spolupráce se Sýkorou komentovat. "Vedení takhle rozhodlo, není k tomu co dodat. Hokej je rychlá a dynamická hra, teď přišel čas na rozhodování a myslím, že budou konstruktivní a přijdou brzy," uvedl ke změnám na střídačce.

Sýkora přišel do Petrohradu loni jako asistent, ale po říjnovém odvolání Kanaďana Ivana Zanatty se posunul do funkce hlavního trenéra.

Navzdory chystaným změnám v kádru by měl v Petrohradu podle ruských médií zůstat brankář Jakub Štěpánek, přestože se v 56. minutě rozhodujícího zápasu s Atlantem dopustil chyby, po které soupeř vyrovnal na 2:2 a vynutil si prodloužení, v němž obrat dokonal.

V kádru SKA jsou ještě útočníci Petr Čajánek a Petr Průcha, kterým ale smlouvy po sezóně končí. Štěpánek má v Petrohradu kontrakt ještě na dva roky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.