Hlavní obsah

Hokejový útočník Bližňák odchází ze Sparty do Slovanu Bratislava

Bratislava

Slovenský hokejový útočník Mario Bližňák odchází z pražské Sparty do Slovanu Bratislava, který bude v nadcházející sezoně působit v Kontinentální lize. Českou extraligu opouští i jeho krajan Milan Bartovič, který doposud hrál za Liberec. Bratislavský klub oznámil příchod dvojice reprezentantů na svém oficiálním webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Mario Bližňák (vlevo) s Petrem Tenkrátem ze Sparty

Článek

Pětadvacetiletý Bližňák se před rokem vrátil ze zámoří do Evropy a Spartě dopomohl k prvenství v základní části. V 52 zápasech si připsal 29 bodů za 11 branek a 18 asistencí, v pěti zápasech play off přidal tři góly a dvě finální přihrávky.

O šest let starší Bartovič působil v Liberci s roční přestávkou od roku 2007. V poslední sezoně nasbíral v základní části 30 bodů, v play off přidal dalších šest a i díky němu Tygři postoupili do semifinále.

Bartovič měl v Liberci smlouvu i na nadcházející sezonu, ale s klauzulí, že v případě nabídky ze zahraničí musí být uvolněn. Podobně na tom byl podle dostupných informací také Bližňák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.