Hlavní obsah

Ufa - Magnitogorsk 3:2Kovářův gól prohru Magnitogorsku neodvrátil

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Magnitogorsku prohráli v Kontinentální lize v Ufě 2:3, jejich druhou porážku za sebou neodvrátil ani gól Jana Kováře. Reprezentační útočník se v sezóně prosadil poosmnácté a v pořadí českých střelců srovnal krok s vedoucím Romanem Horákem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Magnitogorsku Jan Kovář (vlevo) a Danis Zarapov oslavují gól

Článek

Kovář v 57. minutě snížil na 1:2 a svou dorážkou otevřel dveře k dramatickému závěru, v němž nejprve domácí tým skóroval do prázdné branky, ale posledním střelcem byl až v čase 59:44 magnitogorský Osala.

Nezvítězil ani Kovářův bratr Jakub. Brankář Jekatěrinburgu dostal v Astaně čtyři góly a 27. minutě střídal. Hosté prohráli 1:4.

Slovan Bratislava vyhrál v Jaroslavli 2:0, vítěznou branku vstřelil 14 sekund před koncem druhé třetiny Tomáš Netík. Slovenský klub zabral po pěti porážkách za sebou a na postup do play off ztrácí čtyři body.

Trefil se také Vladimír Sobotka z Omsku, který doma v duelu nejlepších týmů Východní konference zvítězil 3:2 nad Kazaní. Český útočník prolomil v přesilovce střelecký půst, který trval od 4. prosince, na kontě má osm branek a s 26 asistencemi je nejlepším nahrávačem Avangardu.

Výsledky zápasů Kontinentální hokejové ligy:
Barys Astana - Jekatěrinburg 4:1
Omsk - Kazaň 3:2 (za domácí Sobotka 1+0)
Chanty-Mansijsk - Vladivostok 3:6
Čeljabinsk - Chabarovsk 6:4
Ufa - Magnitogorsk 3:2 (za hosty Jan Kovář 1+0)
Lada Togliatti - Novokuzněck 6:3
Atlant Mytišči - Dynamo Moskva 2:3
HK Soči - Dinamo Minsk 2:3
Jaroslavl - Slovan Bratislava 0:2 (Netík 1+0, Vondrka 0+1)
Nižněkamsk - Novosibirsk 1:2
Viťaz Podolsk - Záhřeb 2:3 v prodl.

Reklama