Hlavní obsah

Bitvu s Ruskem kazili jen rozhodčí

QUÉBEC

Hokejová bitva jako v dobách největší rivality v 70. letech se v neděli odehrála v Quebeku. Český tým držela nad vodou vynikající produktivita v přesilovkách, přesto se z výhry 5:4 po prodloužení radovali Rusové. „Takové hry se musíme držet dál,“ tvrdil autor druhého gólu Aleš Kotalík.

Článek

Češi se velkého favorita na zlato nezalekli. „Oni mají čtyři řady, které jsou schopny rozhodnout zápas. Ale my byli taky dobří,“ tvrdil kapitán Tomáš Kaberle, který strávil na ledě spoustu času a na konci byl i u rozhodujících momentů prodloužení.

Po jeho zákroku na Kovalčuka zahrávali Rusové trestné střílení. „Na penaltu to nebylo, šel jsem po puku, to musel každý vidět,“ rozčiloval se Kaberle a za pravdu mu dával i kouč Alois Hadamczik.

„Posuzování zákroků bylo dost podivné. Když Rusové natlačí našeho hráče na brankoviště a jde sedět Michálek, tak to není zrovna objektivní,“ divil se trenér, kterému se povedl tah se zařazením Jaroslava Hlinky na centr prvního útoku. „Neměl jsem problém, Eli i Erat jsou skvělí hráči, cítil jsem se dobře,“ vykládala posila z Colorada.

Že Češi Rusko zaskočili, uznala i největší hvězda soupeře Alexander Ovečkin. „Na přesilovce mělo Česko skvělé hráče. Zato my jsme vůbec nestříleli a vzadu jsme dělali chyby. Že se Ovečkin neprosadil, moc neřešil. „Schovávám si to na důležitější zápasy,“ mávl rukou.

Reklama