Hlavní obsah

Jágr přiletěl do Prahy a připojí se k reprezentaci. Ale formu mám šílenou, žertoval

PRAHA

Jaromír Jágr opustil Sibiř a v neděli dopoledne přistál na pražské Ruzyni. Dvanáct dní před startem světového šampionátu, které hostí Slovensko. Za pár hodin úřadující mistr světa a nejzvučnější jméno české reprezentace nastoupí do společné přípravy. Devětatřicetiletý útočník Omsku se připojí k týmu v pondělí v Brně, kde národní tým na konci týdne sehraje v rámci Euro Hockey Tour České hokejové hry.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Dvanáct dní před startem hokejového mistrovství světa přiletěla 17. dubna do Prahy hlavní hvězda české reprezentace - Jaromír Jágr.

Článek

„Potřeboval jsem si odpočinout po náročné sezóně,“ řekl Jágr po příletu. V Omsku se připravoval individuálně, ale část přípravy mu dělal společnost spoluhráč Petr Vampola. „Byli jsme spolu, zašli jsme do restaurace, občas taky na led,“ smál se kladenský odchovanec.

„Trénoval jsem spíš sílu, není to jednoduchý, abych neztratil rychlost. Budu doufat, že se do toho dostanu v přípravných zápasech před mistrovstvím světa. Forma je šílená,“ byl Jágr dobře naladěný. Dá se s tím něco dělat? „Uvidíme,“ žertoval.

Jágr byl měl do světového šampionátu odehrát tři zápasy. První a druhý v Brně, poté poslední prověrku, kterou česká reprezentace sehraje 28. dubna v Praze proti Kanadě. „Letos bude určitě bude více hráčů z NHL než loni. Poslední informace ale nebyla pro český hokej moc příznivá - Voky nejede. Ale myslím, že někteří hráči, se kterými Lojza (trenér Hadamczik) počítá, tak nepřijedou. Buď postoupí dále v play-off, nebo neprojdou výstupní prohlídkou, nebo se zraní,“ pověděl Jágr, kterého mrzí neúčast brankáře Tomáše Vokouna.

Roman Červenka (vpravo) na střídačce národního týmu s Jaromírem Jágrem.foto: Reuters/Petr Josek

„Všichni víme, že minulý rok bychom to bez něj nevyhráli. Ale zase na druhou stranu, je tu šance pro další brankáře. Třeba Ondřej Pavelec, měl vynikající sezónu,“ nepanikaří jedna z hlavních osobností, která by měla hrát v útoku s Romanem Červenkou, spoluhráčem z Avangardu Omsk.

„Červus hrál letos výborně. Je to vyloženě střelec, má výbornou střelu. Jde o to mu dát v pravý včas puk. Uvidíme, jak to bude tady, jaké složení pan Hadamczik udělá,“ dodal Jágr, který se už netrápí vyřazením ve čtvrtfinále KHL.

„Určitě to přebolelo, je to už asi třicet dní, člověk zapomene. Měli jsme letos dobrý tým, partu, schopné hokejisti, dobré posily. Vypadalo to dobře. Základní část jsme s přehledem vyhráli, ale play-off už nebylo jako základní část,“ řekl Jágr, který si ve vyřazovacích bojích musel se spoluhráči prožít nevšední chování trenéra Raimo Summanena. Ten nezvládal vypjaté situace a jeho chování překročilo mez slušného chování.

„Doufám, že už s něčím takovým nesetkám. Daleko horší je to ale pro mladé hráče, kteří se s tím setkali na začátku kariéry,“ dodal Jágr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.