Hlavní obsah

Čáslava: Tak trochu jsem na hattrick myslel, i kluci si ze mě utahovali

Bývá hodně svátečním střelcem, ačkoliv co do počtu zápasů nemá v současném kádru české reprezentace konkurenci. Ve svém 152. utkání za národní tým vstřelil Petr Čáslava Itálii hned dvě branky, ačkoliv do té doby měl na kontě jen sedm zářezů. I proto nenápadný obránce myslel na hattrick.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obránce českého národního týmu Petr Čáslava

Článek

Po tom druhém gólu jste se snažil víc dostávat do šancí, toužil jste po hattricku?

Problesklo mi to hlavou, proto jsem se snažil tam cpát. Ale nespadlo to tam, tak nespadlo... důležitý je, že jsme vyhráli. Třeba to vyjde někdy jindy a bude to důležitější.

Nakonec dva góly, jak to ocenili spoluhráči?

Kluci si ze mě dělali srandu, jako že kdy jsem dal naposledy góla... Abych řekl pravdu, tak si to moc nepamatuju, ale myslím, že v nároďáku to bylo v přípravě s Francií v Karlových Varech.

Hlavně první gól byl proveden takřka profesorsky...

Viděl jsem, že je tam přede mnou volno a že Tenky dobře vyjel, tak kdy jindy to proměnit... Nejdřív jsem chtěl nahrávat, ale pak jsem si to rozmyslel, a pak už stačilo jen zvednout puk.

Jaký byl duel proti Itálii?

Byl to takový volnější zápas, jeden z těch jednodušších. Hlavně že jsme dali rychlý gól a uklidnili to, protože jinak se s těmahle mančaftama hraje špatně.

Je to úleva, vyhrát s jednoznačným rozdílem?

Ty poslední dva zápasy nám zvedly sebevědomí. Neříkám, že byly nějak úžasný, ale není to o tom, jak krásnej hokej hrajete, ale jak jste efektivní a kolik máte bodů. Myslím, že jsme se začali víc tlačit do brány a tím klukům v útoku pomáháme.

Reklama

Související témata: