Hlavní obsah

Hadamczik se chystá na týden do NHL, přípravu s Lotyši povede místo něj Paleček

Praha

Dlouho zvažoval trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik jestli se vydá i při zkrácené sezóně v NHL za oceán, aby mluvil s hráči o účasti na MS. Nakonec se rozhodl, že ano. Chystá se tam vyrazit na přelomu března a dubna, aby si tam během týdenního pobytu osobně promluvil s hráči, jejichž start na květnovém světovém šampionátu by mohl přicházet v úvahu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik na tréninku reprezentace

Článek

„Odletím příští sobotu, třicátého do New Yorku, autem zajedu do Philadelphie a chci se pak podívat i na Floridu," prozradil Právu Hadamczik s tím, že vrátit domů by se měl 8. dubna.

Aktuálně jsou mimo postupové příčky do play off především Panteři z Floridy, jejichž dres oblékají Filip Kuba a Tomáš Fleischmann. "Potřebuji slyšet hráče a ujistit se, že by případně jeli na mistrovství i přes enormní zátěž, kterou podstupují při zkrácené sezóně v NHL," uvedl Hadamczik.

Cílem cesty do Philadelphie by pak určitě byl Jakub Voráček. „Má formu jako hrom," komentuje počínání nejproduktivnějšího Čecha v NHL reprezentační kouč, který dobře ví, že mimo postupovou osmičku se ve Východní konferenci teď ocitly dokonce i Islanders s Radkem Martínkem a New Jersey s hvězdnou dvojicí Patrik Eliáš a Marek Židlický.

Na Západě se postup vzdaluje Coloradu, kde hraje Jan Hejda, i Edmontonu, jehož dres oblékají Ladislav Šmíd a Aleš Hemský. Trenéra by ale zajímal třeba i talentovaný Tomáš Kundrátek v obraně Washingtonu. "To jsou hráči, kteří mě zajímají. Dallas, kde hraje Jaromír Jágr, zatím také není na postup, takže uvidíme. Záleželo by na Jardově postoji," dodal kouč.

Zastoupí ho asistent Paleček

Hadamczik bude kvůli účasti v zámoří chybět i na reprezentační střídačce v Jindřichově Hradci při zápasech Euro Hockey Challenge s Lotyšskem. "Vyšlo to trochu nešťastně, ale musel jsem se přizpůsobit termínům NHL a věřím, že mě u mužstva plnohodnotně zastoupí asistent Josef Paleček," prohlásil Hadamczik.

Do přípravy na MS nově zařazuje i šest hráčů, jimž tento týden skončily extraligové povinnosti. Na pondělním srazu v Kravařích se mají hlásit litvínovský brankář Pavel Francouz, obránce David Nosek (Karlovy Vary), Michal Barinka a útočníci Vladimír Svačina, Ondřej Roman (všichni Vítkovice) s Petrem Tenkrátem ze Sparty.

Původně byl premiérově pozván i kladenský obránce Milan Doudera, ale ten se trenérovi omluvil, neboť musí jít na operaci s ramenem.

Hadamczik rovněž potvrdil, že na druhém tréninkovém kempu před květnovým MS ve Stockholmu ještě kádr rozšíří čtyři krajánci z evropských lig, obránci Zdeněk Kutlák, Petr Čáslava a útočníci Václav Nedorost a Zbyněk Irgl.

V kádru tak bude mít aktuálně 25 hráčů, kteří absolvují i první zápasovou prověrka před šampionátem, 3. a 4. dubna v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem. Premiérové starty za seniorský národní tým by si tam měli připsat brankář Francouz a útočníci Sekáč se Svačinou.

Reklama

Související témata: