Hlavní obsah

FANTASY: Už v pátek začíná MS v hokeji! První den sázíme na Slováky

Praha

Již v pátek vypukne svátek pro všechny hokejové fanoušky. Utkáním mezi Francií a Slovenskem odstartuje mistrovství světa a spolu s ním začne i první kolo naší oblíbené hry Fantasy Hokej. V tomto článku vám přinášíme naši doporučenou sestavu, která by měla získat nejvíce bodů.

Ideální sestava pro 1.kolo Fantasy MS 2013!

Článek

První zápas mezi Francii a Slovenskem má jasného favorita. Tím není nikdo jiný než naši východní sousedé. Slováci sice na minulém mistrovství porazili Francii pouze o gól, ale pochybujeme, že Francouzi podobný výkon zopakují v pátečním zápase. Slováci si nemohli na rozjezd šampionátu přát lepšího soupeře. Jelikož očekáváme, že si Slováci s Francii hravě poradí, je naše ideální sestava tvořena právě jejich hráči, a to hned šesti!

Obrana Slovenska nepatří k nejlepším, přesto vsázíme na to, že dokáže proti Francouzům udržet čisté konto, a proto jsme mezi tři tyče umístili slovenského gólmana. Bohužel většina trenérů prozrazuje jméno své jedničky až na poslední chvíli, ale podle spekulací by měl do brány nastoupit Rastislav Staňa. Doufejme, že brankář CSKA Moskva skutečně bude hájit slovenskou svatyni, jinak přijdeme o cenné body.

Obranou dvojici naší první pětky jsme složili ze Staňova spoluhráče, Andreje Sekery, a Švéda Johana Franssona. Sekera, který již tři sezóny nastupuje za Buffalo Sabres, je bezpochyby největší opora defenzívy Slováků.  Hraje velmi čistě a v uplynulé sezóně NHL nasbíral pouze 4 trestné minuty! Mínusové body za vyloučení tohoto hráče tedy příliš nehrozí.

Trojici útočníků první pětky jsme složili z dvojice Tomáše Kopeckého, zkušeného Miroslava Šatana a prvního Čecha v našem týmu Martina Hanzala. Velké naděje vkládáme především do Tomáše Kopeckého. Z pravého křídla Floridy jsme udělali kapitána. Doufáme, že několikrát rozvlní francouzskou síť.

Obranou dvojici druhé pětky našeho týmu jsme sestavili z Jana Hejdy a Petra Čáslavy z Čerepovce. Bohužel v tuto chvíli se stomiliónový rozpočet blížil nule rychleji, než bychom si přáli, a tak jsme si o takovém Jakubovi Voráčkovi mohli nechat pouze zdát.  Zbylí tři útočníci, v čele se Švédem Nicklasem Danielssonem, nestojí více než 8 miliónů. Doufejme, že se naše sázka na Slováky proti Francouzům přetaví v bodovou úrodu.

Jaký tým jste pro první den MS zvolili vy?

Reklama

Související témata: