Hlavní obsah

Tlustý si vybrečel Plekancův přílet a teď doufá, že ze sebe konečně setřese opičku

Stockholm

Sám si jistě představoval, že bude vidět daleko víc. Na světový šampionát totiž Jiří Tlustý přijížděl s vizitkou sedmého nejlepšího střelce letošního ročníku NHL, když v základní části nastřílel 23 branek. Ve Stockholmu ale jako když utne. Za šest zápasů ještě neskóroval a posbíral jen dvě asistence. Teď však útočník patřící Carolině doufá, že pookřeje. V klíčové bitvě o čtvrtfinále s Nory totiž nastoupí po boku osvědčeného parťáka z Kladna Tomáše Plekance.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jiří Tlustý

Článek

V dresu Rytířů spolu nastupovali během výluky NHL, jen na pravém křídle měli Jaromíra Jágra, jehož post v úterý zaujme Tomáš Fleischmann. „Pleky je jeden z nejlepších centrů. Hrát s ním je pro mě výhoda, protože vím, kde bude stát, jelikož jsme spolu přece jenom na Kladně odehráli nějakých dvacet pět zápasů. Bude to pro nás jednodušší, hejkneme na sebe a hned budeme jeden o druhém vědět," pochvaluje si Tlustý.

„Během výluky nám to klapalo, tak doufám, že nám to bude klapat i tady," přidává se Plekanec, který stejně jako obránce Marek Židlický vyjede dnes na šampionátu ve Stockholmu ke svému prvnímu duelu. Po vyřazení Montrealu z play off NHL dlouho s přislíbením účasti na MS neváhal, prý zejména právě kvůli Tlustému.

„Už jsem ho nemohl poslouchat, pořád mi po esemeskách brečel. Tak mi nezbývalo nic jiného, než přijet," smál se Plekanec, že do Stockholmu dorazil hlavně kvůli oživení Tlustého střeleckých schopností.

„Doufám, že bych se teď už mohl trefit a taková ta opička, kterou s sebou pořád nosím na zádech, ze mě konečně spadne," přiznává Tlustý, že pro zbavení se břemena bez vstřeleného gólu by nenašel vhodnější moment než dnešní bitvu o všechno s Nory.

Plekanec: Se Židlickým nejsme zachránci

Oba pak svorně vítají třetího útočníka v lajně, Tomáše Fleischmanna na pravém křídle. „Je to dobrý hráč, v mladém týmu na Floridě, který se teprve staví, byl za poslední dva roky nejlepším a to i v bodování," vyzdvihuje Plekanec kvality rodáka z Kopřivnice.

Podle Tlustého bude obrovskou posilou zejména Marek Židlický, další hráč, který letošní sezónu začínal na Kladně. Jeho přehled a ofenzivní schopnosti se budou reprezentaci mimořádně hodit. „Je to jeden z nejlepších nahrávačů, on má prostě neskutečný cit v rukou. Jeho nahrávky vám vždycky přistanou na hokejce a krásně se na to kouká. Je super, že dorazil, určitě týmu hodně pomůže," je přesvědčený pětadvacetiletý forvard.

„Pleky s Židlou jsou oba velcí bojovníci a srdcaři. Na ledě nechají všechno, hrajou srdcem a hokej milují," doplňuje Tlustý. „Ale pozor, vůbec nejsme nějací zachránci. Hokej je týmová hra, jeden nebo dva hráči to nedokážou strhnout. Jsme jeden tým a tak musíme i hrát," apeluje před bitvou s Nory Plekanec.

Skupina A (Stockholm)

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Švýcarsko 7 29 : 10 20
2 Kanada 7 25 : 10 18
3 Švédsko 7 17 : 11 15
4 Česko 7 19 : 12 11
5 Norsko 7 12 : 26 9
6 Dánsko 7 13 : 20 6
7 Bělorusko 7 10 : 21 3
8 Slovinsko 7 12 : 27 2

Skupina B (Helsinky)

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Finsko 7 23 : 14 16
2 Rusko 7 29 : 14 15
3 USA 7 24 : 16 15
4 Slovensko 7 18 : 17 10
5 Německo 7 13 : 16 9
6 Lotyšsko 7 14 : 25 7
7 Francie 7 13 : 21 7
8 Rakousko 7 18 : 29 5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.