Hlavní obsah

Němec si hrál na trenéra a udílel spoluhráčům pokyny. Prý má licenci, culil se Kovář

Praha

Zatímco reprezentanti, kteří v minulém týdnu absolvovali Švédské hry, měli v pondělí volno, čtveřice hokejistů pražského Lva a Jan Kovář z Magnitogorsku dnes nezaháleli. V pražských Letňanech stejně jako v neděli vyjeli na led v rámci přípravy na světový šampionát ke čtyřicetiminutovému tréninku, a přestože byl hodně netradiční, svůj účel stoprocentně splnil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Němec.

Článek

Po ledovém kluzišti letňanské arény se proháněli Lvi Martin Ševc, Ondřej Němec, Jiří Novotný, Jiří Sekáč a Jan Kovář z Magnitogorsku. Finalisté Kontinentální ligy naposledy nazuli brusle ve středečním sedmém finále, proto všichni vítali, že si po několikadenní pauze opět mohli dát do těla.

„Bylo potřeba si znovu osahat brusle a rukavice a naskočit zase do tempa, které potřebujeme. Abychom totiž v úterý nebyli za nazdárky," připomíná Ondřej Němec, že zítra reprezentace už v kompletním složení absolvuje v Letňanech poslední trénink před středečním odletem do Minsku.

Pětice hráčů na tréninku neměla brankáře, a tak šlo o hodně improvizovaná cvičení. Velitelské taktovky se chopil právě Němec, který se spoluhráče instruoval. „Je pravda, že to celé zorganizoval. Říkal nám, že má trenérskou licenci," uculoval se Jan Kovář.

„Někdo na sebe tu zodpovědnost přece musel vzít. Byli tu dva mladý kluci Kovář se Sekáčem) a k tomu Švícko s Jiřinou. A kdo ty dva zná, tak ví, jak je to s nimi těžký," říkal rovněž s úsměvem Němec. A ostatní si jeho tréninkovou náplň pochvalovali.

Kovář titul v KHL ani nestačil pořádně oslavit

„Udělali jsme, co jsme potřebovali a hlavně se zpotili, což bylo nejdůležitější. Zase jsme dostali na hokej chuť," řekl Kovář, který s Metallurgem vybojoval na úkor Lva Gagarinův pohár. „KHL se tam vyhrála poprvé a všichni byli ohromně šťastní. Abych se přiznal, tak já jsem ani tolik neslavil, protože jsem hned v pátek odlétal. Byl jsem tak s klukama v Magnitogorsku jen jeden den, pak jsem si zabalil věci a odletěl."

Právě Kovář na sebe ve finále KHL poutal pozornost kromě gólů a asistencí i tím, jak si na ledě nic nedaroval se svým kamarádem, ale v té době soupeřem, Jiřím Novotným. S kapitánem Lva se během série osekávali, to už je ale teď zapomenuto.

„Řekli jsme si, že to tak muselo být. Jirka byl jedním z nejlepších, ne-li úplně nejlepší útočník Lva. Musel jsem na něj hrát tvrdě a to samé on na mě. Tady v Čechách to lidé nebrali tak, že hraje Praha proti Magnitogorsku, ale spíš jako souboj Česka s Ruskem, v němž já jsem byl na té špatné straně. Takže to bylo vyhrocené, ale jinak to nešlo," uzavřel Kovář.

Reklama

Související témata: