Hlavní obsah

Češi mohou postoupit do čtvrtfinále MS už dnes. Mají v rukou i osud Slováků

Minsk

Čeští hokejisté se po nedělní výhře proti Norsku hodně přiblížili účasti ve čtvrtfinále MS, kam se mohou posunout už dnes, bez ohledu na výsledek úterního závěrečného duelu v základní skupině proti Francii. Zároveň mají svěřenci kouče Vladimíra Růžičky částečně ve svých rukou i postupové naděje Slovenska.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští hokejisté gratulují brankáři Alexandru Salákovi k čistému kontu v utkání s Norskem.

Článek

Českému týmu zajistí postup do vyřazovacích bojů jakýkoliv bodový zisk proti Francii. Může ale i prohrát v normální hrací době, pokud Francie dnes jakkoliv porazí Dány. Češi budou mít jistý postup před svým závěrečným zápasem také v případě, že Dánové dnes porazí za dva či tři body Francii a zároveň v úterý odpoledne pak prohrají v normální hrací době či prodloužení se Slovenskem, nebo porazí Francii i Slováky za dva body.

Závěrečný program MS skupiny A
19.5. 15:45 Dánsko - Francie
19.5. 19:45 Itálie - Švédsko
20.5. 11:45 Norsko - Kanada
20.5. 15:45 Dánsko - Slovensko
20.5. 19:45 Česko - Francie

Jakékoliv vítězství českých hokejistů v úterý nad Francií jim zajistí konečnou třetí příčku v tabulce, což by znamenalo, že se vyhnou ve čtvrtfinále dosud suverénním Rusům.

Pokud Češi v úterý s Francouzi prohrají, zavřou cestu do čtvrtfinále Slovákům. Ti už mohou proklouznout do play off jen na úkor Francie, s níž mají shodně sedm bodů, ale horší vzájemný zápas.

Slováci ale sehrají ve skupině už jen úterní duel s Dány, které potřebují porazit a zároveň musí doufat, že Francie nezíská ze zápasů s Dánskem a Českou republikou více než dva body. Když Francouzi v pondělí porazí Dány v normální hrací době, nepomůže už jim ani případná úterní výhra Čechů.

Jak dopadnou čeští hokejisté na MS v Bělorusku?
Vyhrají zlato
48,7 %
Získají stříbro
4,8 %
Vybojují bronz
15,4 %
Skončí čtvrtí
3,7 %
Nepřejdou přes čtvrtfinále
24 %
Nedostanou se ani do čtvrtfinále
3,4 %
Celkem hlasovalo 103623 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.