Hlavní obsah

Hokejisté v Utkání hvězd vyzkouší nové dresy pro NHL

DALLAS

Vedení NHL představilo nové dresy, které mají být hladší a také lehčí než ty současné. Hokejisté je vyzkouší ve středečním Utkání hvězd v Dallasu a od příští sezóny už by je měla nosit celá třicítka klubů v zámořské soutěži. Dresy od firmy Reebok by neměly absorbovat vodu a hráči by v nich měli být pohyblivější a rychlejší, což někteří vítají.

Článek

"Zvlášť když jsem slyšel, že díky nim mohu být rychlejší, tak se mi zalíbily," smál se obránce Detroitu Nicklas Lidström. "Právě to totiž s přibývajícím věkem nejvíce potřebuju," dodal šestatřicetiletý Švéd. Novinka bude představena po více než dvou letech testování, přičemž se průběžně zkoušela téměř stovka různých verzí.

V NHL by se mělo jednat o největší změnu této části výstroje od začátku šedesátých let 20. století, kdy tehdejší vlněné svetry byly nahrazeny dresy vyrobenými s použitím syntetických materiálů.

"Je fajn vidět, jak jde technologie kupředu," řekl devatenáctiletý Sidney Crosby, hvězda Pittsburghu a zároveň nejmladší hráč historie, který byl do Utkání All Star zvolen. "Jsme v nové éře NHL, tak proč neudělat podobnou věc také s dresy," uvedl vedoucí hráč kanadského bodování.

Hvězdy pozvané na exhibiční utkání si dresy vyzkoušely již v pondělí na tréninku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.