Hlavní obsah

Krejčí v dresu Bostonu debutoval v NHL, ale zápas nedohrál

BUFFALO

Český hokejista David Krejčí si v úterý odbyl v dresu Bostonu premiéru v zámořské NHL. Pro dvacetiletého útočníka však nebyla nijak radostná: Bruins prohráli na ledě Buffala vysoko 1:7 a Krejčí musel navíc pět minut před koncem úvodní třetiny po zákroku útočníka Adama Maira otřesený odstoupit ze hry. Na ledě tak strávil dohromady jen dvě minuty a sedm vteřin.

Foto: www.nhl.com

Talentovaný mladík David Krejčí v dresu farmářského celku Bostonu

Článek

"Člověk očekává od prvního zápasu v NHL, že bude normální a odehraje 60 minut. Nenapadne vás, že se zraníte v první třetině a budete sledovat zbytek zápasu v šatně v televizi. Je to frustrující, ale takový je hokej," řekl Krejčí deníku Boston Herald. Stihl jen tři střídání, než ho vyřadil Mair ze hry zákrokem po odpískání. Hráč zůstal ležet na ledě, než mu pomohli na nohy spoluhráč Brad Stuart a lékař Bruins Don Del Negro. "Nepamatuji si, jak jsem se do šatny z ledu dostal," dodal Krejčí.

Aktuálně nejproduktivnější český hokejista v nižší AHL, který byl do Bostonu povolán v úterý z Providence, odstoupil ze hry za stavu 0:2 a jako jeden ze tří hráčů Bostonu neměl v utkání zápornou bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Dalšími byli nejproduktivnější hráč Bruins Marc Savard a Krejčího krajan Petr Tenkrát, jenž se vrátil do sestavy po dvouzápasové absenci.

Krejčí, jehož Boston draftoval v roce 2004 v druhém kole, byl pozván do prvního týmu na úkor útočníka Jeffa Hoggana, který byl zařazen na listinu volných hráčů. Stal se sedmým českým debutantem v prestižní zámořské soutěži v tomto ročníku po duu obránců Edmontonu Ladislavu Šmídovi a Janu Hejdovi, obránci Romanu Polákovi a brankáři Marku Schwarzovi ze St. Louis a útočnících Kamilu Krepsovi z Floridy a Tomáši Plíhalovi ze San Jose. Celkově nastoupilo v tomto ročníku NHL již 59 českých hokejistů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.