Hlavní obsah

Haškovi pomáhá k herní pohodě i přátelství s Osgoodem

SAN JOSE

Také kamarádský vztah s náhradníkem Chrisem Osgoodem pomáhá brankáři Dominiku Haškovi k herní pohodě, která se odráží i ve výsledcích hokejistů Detroitu Red Wings v této sezóně zámořské NHL. I když Haškova pověst z minulosti hovoří o něčem jiném, s Osgoodem vychází dobře jak na ledě, tak mimo něj.

Článek

I proto Hašek v 42 letech podle zámořských expertů znovu nalezl formu, která mu před časem vynesla šest Vezinových trofejí pro nejlepšího brankáře NHL. "Určitě mi to pomáhá," uvedl dnes Hašek pro deník Detroit Free Press.

"Mluvíme spolu mezi třetinami i před utkáním a na ledě si užíváme zábavu. Ale není to vždy takové (mezi brankáři). Přesněji řečeno skoro nikdy. Ale v tomto případě mohu říci, že jsme dobří přátelé ať už na ledě či mimo něj," řekl Hašek.

Energii si schovává pro hru

Jeho slova potvrdil i Osgood. "Dominik je víc v pohodě, než jsem si myslel, že by mohl být. Všechno, co jsem dřív slyšel, se ani nepřibližuje pravdě. Je to skvělý kluk na ledě i mimo něj," uvedl náhradní gólman Rudých křídel.

Osgood věří, že Hašek bude chytat i v příští sezóně. "Všechnu svou energii si schovává pro hru. A vycházíme spolu skvěle. Občas lidé říkají, že se mnou vyjít je jednoduché, ale s ním je to úplně to samé," dodal brankář, který v létě minulého roku podepsal s Detroitem dvouletý kontrakt. O měsíc později dostal roční smlouvu také Hašek.

Osgoodovu povahu oceňují také spoluhráči. "Ozzie má velký smysl pro humor. Dodává do naší šatny spoustu energie a legrace, což pomáhá. Je skvělé ho mít v týmu," uvedl Dan Cleary.

Hašek je číslo jedna

"Myslím, že si uvědomil jak s Dominikem vyjít. Nevím, zda pro něho představuje nějakou hrozbu, ale když dostane šanci, tak prostě nastoupí a vyhraje. Díky tomu si může věřit i přesto, že také ví, že Hašek je číslo jedna," dodal Cleary.

Detroit postoupil do semifinále play-off Západní konference, v němž zatím prohrává se San Jose Sharks 1:2 na zápasy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.