Hlavní obsah

Meszároš doufá, že si o Stanley Cup ještě zahraje

ANAHEIM

Slovenský hokejový obránce Andrej Meszároš sice neuspěl se svými spoluhráči z Ottawy Senators ve finálové sérii Stanleyova poháru proti Anaheimu, přesto bude mít s odstupem času důvod hodnotit skončenou sezónu NHL především pozitivně. Vedle účasti ve finále totiž dokázal zopakovat skvělé výkony ze svého premiérového ročníku, což bývá podle expertů pro nováčky vždy nejtěžší.

Článek

Po pátém utkání na ledě Kačerů, kteří vyhráli sérii 4:1 na zápasy, však měl v hlavě pouze finálovou prohru. "Do středečního zápasu jsme šli s touhou zvítězit, ale bohužel to nevyšlo. Přestože to skončilo 2:6, tak si nemyslím, že jsme hráli špatně, dostali jsme však hloupé góly. Anaheim byl ale o něco lepší," přiznal sportovně Meszároš po utkání novinářům.

Jedenadvacetiletý bek si je však také dobře vědom, že finále Stanleyova poháru si nezahraje každý. "Vím, že mám určitě dávku štěstí, ale bolí to o to víc, když hrajete až do června a nakonec prohrajete. I takový je však hokej. Snad mi to vyjde ještě někdy v budoucnosti," věřil rodák z Považské Bystrice, který se vypracoval mezi jednu z klíčových postav ottawské obrany.

Vyslanci kanadské části Severní Ameriky po samotném utkání zmizeli do kabiny; své zklamání nechtěli umocňovat pohledem na rozradostněné domácí hráče. "V šatně bylo ticho, jen pak přišel vlastník klubu, který měl proslov, a na konci nám poděkoval trenér," popsal truchlivou atmosféru v šatně Ottawy Meszároš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.