Hlavní obsah

Arbitráž přiřkla Averymu roční smlouvu s Rangers na 1,9 miliónu

TORONTO

Kanadský hokejový útočník Sean Avery už má uzavřenou novou roční smlouvu s New Yorkem Rangers na 1,9 milionu dolarů. Tu přiřkla sedmadvacetiletému říznému útočníkovi torontská arbitráž a klub z Manhattanu ji akceptoval. Klub kapitána Jaromíra Jágra už má po této dohodě kádr pro nadcházející sezónu NHL pohromadě.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté klubu NHL New York Rangers - ilustrační foto

Článek

Avery přišel do Rangers v únoru z Los Angeles a v 29 zápasech základní části v novém působišti nasbíral 20 bodů za osm branek a 12 asistencí. V deseti zápasech play off přidal gól a čtyři přihrávky. V uplynulém ročníku měl příjem 1,1 miliónu dolarů a před arbitráží žádal kontrakt na 2,6 miliónu. Avery díky trejdu odehrál dokonce 84 duelů a nasbíral 48 bodů za 18 tref a 30 asistencí. Inkasoval také 174 trestných minut.

"Jsme rádi, že máme Seana pod smlouvou, a těšíme se, že bude hrát se stejným zápalem, jaký přinesl do našeho týmu v minulé sezóně. Je to velký bojovník, od něhož čekáme, že bude hrát důležitou roli v úspěšném ročníku," řekl prezident a generální manažer Rangers Glen Sather, který přitom při arbitráži charakterizoval Averyho tak, že se to hráče dotklo.

Avery byl posledním hokejistou Rangers, který byl bez smlouvy. Před ním se klub dohodl se slovenským útočníkem Marcelem Hossou ještě před arbitráží na ročním kontraktu na 780 tisíc dolarů. Klub předtím prodloužil spolupráci s gólmanem Henrikem Lundqvistem, útočníky Petrem Průchou, Brendanem Shanahanem a obráncem Jasonem Strudwickem.

Novými tvářemi se stali z trhu volných hráčů Scott Gomez (naposledy New Jersey), Chris Drury (Buffalo) a bek Andrew Hutchinson. Naopak úspěšný kádr opustili útočníci Michael Nylander (Washington), Matt Cullen (Carolina), Jed Ortmeyer (Nashville), Brad Isbister (Vancouver), český bek Karel Rachůnek a gólman Kevin Weekes (oba New Jersey).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.