Hlavní obsah

Vokoun poprvé chytal za Floridu, zaujal i jeho protivník

CALGARY

Tomáš Vokoun poprvé nastoupil v dresu hokejistů Floridy Panthers a v přípravném utkání NHL se podílel na vítězství 3:0 na ledě Calgary. Český gólman nastoupil pouze na první polovinu zápasu, pak jej vystřídal náhradník Anderson. Během svého pobytu na ledě si Vokoun připsal deset úspěšných zákroků a zastavil několik nájezdů domácích hráčů.

Článek

Asi nejtěžší zákrok předvedl Vokoun v polovině druhé třetiny při nájezdu Wayne Primeaua, který se jej snažil překonat střelou mezi betony. Český gólman ale včas vymrštil pravou nohu a zůstal nepřekonán. "Je to jen příprava, přijdou těžší zápasy," řekl jen po zápase Vokoun.

Hokejisté Floridy si nového hvězdného spoluhráče pochvalovali. "Hodně na nás v zápase pokřikoval a usnadňoval nám tím práci," pochvaloval si komunikaci s Vokounem jeden z obránců Mike Van Ryn.

Fanoušky Panterů trochu zamrazilo po brance Richarda Zedníka dvanáct minut před koncem, kdy slovenský útočník nechtěně narazil do mantinelu a z ledu mu museli pomoci spoluhráči. Podle vyjádření týmu by ale měl mít jen naražená záda. "Byl jsem trochu vyděšený, protože jsem se chvilku nemohl hýbat. Chce to chladit ledem a bude to dobré," řekl po zápase Zdeník.

Nováček Keetley se uvedl skvěle

Calgary sice prohrálo, ale trenéra domácího týmu potěšil výkon nováčka v brance Matta Keetleyho. Ten musel do branky narychlo poté, co si Curtis McElhinney stěžoval na bolesti třísel. "Je jasné, že byl dost nervózní, ale týmu pomohl. Předvedl skvělou práci," chválil jej Mike Keenan.

Keetley se blýskl především při po sobě jdoucích šancích Rostislava Olesze a Olli Jokinena v oslabení. "Musím mu vyseknout poklonu, ten mladý kluk hrál hodně dobře. Nebýt jeho, mohli jsme klidně po dvou třetinách vést pět nebo šest nula," řekl dokonce kapitán Panterů Jokinen.

Keetley byl draftován Calgary už v roce 2005 a po loňské sezóně byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem play-off juniorské WHL. Před zápasem utratil 800 dolarů za třináct vstupenek pro kamarády a příbuzné a předvedl se jim skvěle.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.